Noge za desetku

Izvor: Press, 27.Maj.2010, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noge za desetku

Stiže leto, a da biste bez straha obukli šorts, vreme je da se posvetite nogama
Dolazi leto i krajnje je vreme da se posvetite vašim nogama koje ste preko zime zanemarili jer ste lako mogli da ih sakrijete ispod pantalona, čarapa... Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da vaše noge dovedete u formu kako biste bez straha obukli šorts ili mini suknju.
Vežbanje i pravilna ishrana
Noge bez celulita imaju žene koje vežbaju, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i tada on postoji, mada je jedva primetan. Kako biste uklonile ružnu pomorandžinu koru s područja koje je važno, moraćete malo da se oznojite - vežbajte! Još jedno oružje protiv celulita dolazi u obliku kreme za kritične zone. Za najbolje rezultate tretman morate da sprovodite redovno, a isto tako i da održavate stečenu liniju.
Kremu protiv celulita i za oblikovanje tela umasirajte kružnim pokretima na unutrašnju i spoljnu stranu bedra i zadnjicu. Proteini, kolagen i vitamini izgladiće nepravilnosti kože, učiniće je elastičnom, čvršćom i smanjiti njen obim. Ali, bez vežbanja i uravnotežene ishrane ne možete da očekujete čuda, pa čak ni od krema. One su vam pomoćno sredstvo.
Četkanje i piling
Četkanje kože na suvo uklanja mrtve ćelije kože, a ako se često sprovodi, poboljšaće se cirkulacija, ten će biti lepši, a koža će izgledati zdravije.
Izaberite četku s nežnim i prirodnim dlačicama, pa jedanput dnevno četkajte telo na suvo od stopala prema glavi kružnim pokretima. Ne smete čvrsto da trljate, jer tako možete da oštetite i iziritirate kožu. Četkanje radite u kadi ili tuš-kabini pre tuširanja. Budite posebno nežni prema delovima tela koji imaju najtanju kožu, kao što su lice i vrat. Ako na nekom delu kože imate osip ili ranicu, izbegavajte četkanje tog dela. Takođe je dobar i piling za vreme tuširanja.
Depilacija
Gole noge ne smeju da budu dlakave! Na raspolaganju imate nekoliko metoda depilacije: brijač, topli ili hladni vosak, kremu za depilaciju, šećernu pastu ili lasersko uklanjanje dlačica.
Boja
Želite preplanulu boju kože, ali ne i po cenu svog zdravlja? Ne treba posebno isticati štetan uticaj sunčevih zraka na kožu i povišen rizik razvijanja zloćudnog oblika raka kože melanoma. Ali, ne morate da se sunčate da biste imali preplanulu boju. Danas u ponudi ima toliko krema i sprejeva za samopotamnjivanje - isprobajte! Pre svega, telo pripremite pilingom, nanesite losion pridržavajući se uputstva proizvođača i pazite na dlanove - na njima će ostati boja ako je ne isperete. Najbolje je da se ne obučete dok koža u potpunosti ne upije kremu kako ne biste isprljali odeću.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.