Nisam koristila KREME, samo sve PRIRODNO - Baka Mara (84) nije ni jednom otišla KOD FRIZERA, a kada je skinula maramu novinar se ŠOKIRAO

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2024, 21:43

Nisam koristila KREME, samo sve PRIRODNO - Baka Mara (84) nije ni jednom otišla KOD FRIZERA, a kada je skinula maramu novinar se ŠOKIRAO

Jeste li se ikada pitali posmatrajući retke fotografije vaših baka kako im je kosa bila tako gusta i sjajna, a nisu imale ni fen, ni preparate za kosu. To je zato što su ljudi ranije živeli u skladu sa prirodom, poštovali je i ona im uzvraćala zdravim darovima. Danas se smo u stalnoj borbi sa svime, pa čak i prirodom, te nije čudo što se sve više priča o genetski modifikovanoj hrani i raznim bolestima koje izaziva.

Nekada su naši stari poznavali svaku biljku do u listić, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << te su od njih pravili razne melene i lekove koji su služili i za lečenje i za negu. To se odnosilo i na negu kose, te su koristile kamilicu, limun, orašaste plodove i jabukovo sirće.

Jedna baka iz Božića kod Fojnice u Bosni i Hercegovini dokaz je koliko su narodni recepti delotvorniji od skupih hemikalija. Ona sa 84 godine ima kvalitetniju kosu od mnogih devojaka, evo kako joj je to uspelo.

Baka Mara Trogrančić pokazala je svoju dugu kosu koju godinama neguje samo prirodnim preparatima.

Iznenadiće vas i kada čujete da ona se od rođenja nikad nije šišala kod frizera, a kosa joj je i dalje gusta i sjajna. Duga više od 70 cm, ali je nosi uredno složenu u pletenice i punđu, ispod marame.

Ona ima jednu od najdužih kosa u tom kraju iako je ušla u 85. godinu i ne zanima je što drugi misle o njoj.

Baka Mara je otkrila brojne zanimljive detalje o nekadašnjem načinu života.

- Nisu mi trebale kreme. Ja samo izađem i 20 njih je odmah oko mene. Da nisam volela svog čoveka ne bih ni otišla za njim.

Ona je potom skinula maramu i pokazala kosu vezanu u punđu. Kada ju je pustila, prisutni nisu mogli da sakriju oduševljenje.

Priznala je da je to bila očeva želja koju i danas poštuje, te nikada nije posetila frizera niti farbala svoju divnu kosu.

- Znaš li da ja se ja ovde ne smem ni presvući ni urediti. Sama sam, da imam makar dete... Kako me je bog stvorio ja idem na onaj svet. Neću da me farbaju ni u plavo ni u crno.

Novinaru je ponestalo reči, pa je zamolio baka Maru da ne vraća maramu kako bi je snimili.

- Bako, izgledaš 30 godina mlađe, ja maramu ne bih ni vraćao.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.