Niko NIŠTA NE ZNA o NJEMU - Mile iz Otpisanih NESTAO na VRHUNCU SLAVE, promenio prezime, gubi mu se trag, do ove vesti

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2023, 08:41

Niko NIŠTA NE ZNA o NJEMU - Mile iz "Otpisanih" NESTAO na VRHUNCU SLAVE, promenio prezime, gubi mu se trag, do ove vesti

Život pod velom misterije!

Jedna od najmisterioznijih ličnosti, kada su u pitanju serije i filmovi nastali u Jugoslaviji, definitivno je Vladan Holec. Glumac koji je uprkos tome što je uvek dobijao epizodne ili sporedne uloge, uspeo da bude zapažen i zapamćen od publike.

Najviše ga se sećamo po ulozi Mila u kultnoj seriji "Otpisani. Vladan Holec rođen je u Kraljevu, 23. januara 1947. godine.

Njegova karijera trajala je od ranih sedamdesetih do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sedamdesetih, jedva jednu deceniju.

Prvu ulogu zabeležio je 1971. godine, kada je u seriji "Čedomir Ilić" igrao Radojevog druga, a potom su usledile uloge u italijanskom filmu "Mrtvi su živi", "Valter brani Sarajevo" i drugima.

Najpoznatiji je kao Mile u kultnoj seriji "Otpisani", gde je vrlo vrzo skrenuo pažnju publike, a s posebnim simpatijama su ga gledale pripadnice ženskog pola. Mnogi danas smatraju da je ovo i bio jedan od razloga njegovog uspeha kod publike.

Vrlo brzo je zabeležio zapažene role i doživeo vrtoglav uspeh, ali je njegova karijera bila iznenađujuće kratka. Poslednja uloga bila je ona u filmu "Sudbine" 1978. godine, partizanskom ostvarenju čiju režiju potpisuje Predrag Golubović.

Prema nekim komentarima na stranici "Gromade filmske" koje su ostavljali čitaoci, Vladan se do 1974. godine bio potpisan kao Vladan Milašinović i to u dva filma, a prema nekim komentarima kasnije je uzeo prezime majke Jolande, koja je poginula u Beogradu, a to je Holec.

Pored majke, imao je i sestru, koja takođe više nije živa.

Od tada su prošle decenije pre nego što smo ponovo čuli nešto o njemu. To se dogodilo tek 4. novembra 2004. godine, kada je preminuo u Los Anđelesu, a do danas su poslednje decenije njegovog života ostale obavijene velom misterije.

I dalje nije poznato kada je i zašto Holec otputovao u Ameriku, kao i da li je tamo bio uspešan i čime se bavio.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.