Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2019, 13:24 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Nikako da vam testo ispadne kako treba? Evo gde sigurno grešite i kako to da ispravite!
Lakše je nego što deluje...
Da li vam se desilo da testo neće da naraste ili da, baš kad imate goste, pogača u rerni ispuca? Štrudla je bila pečena odozgo, ali ne i odozdo?
Da se ovo više ne bi dešavalo, dajemo vam nekoliko trikova, koji će pomoći da vaših ruku delo bude baš kao iz najboljeg restorana ili sa slike omiljenog kuvara:
1. Pre nego što počnete da pravite testo, izvadite puter i jaja iz frižidera i ostavite ih izvesno vreme na sobnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << temperaturi.
2. Pripremite i izmerite sve neophodne sastojke pre nego što počnete da mesite.
3. Pridržavajte se recepta i nemojte da improvizujete. Za razliku od kuvanih jela, specijaliteta sa mesom, čorbi i salata, gde možete dodati nešto novo ili promeniti količinu sastojaka, sa sastojcima za testo treba biti precizan.
4. Ne preterujte s količinom praška za pecivo ili kvasca jer postoji mogućnost da testo naraste previše i pukne.
5. Nemojte da pravite zalihe praška za pecivo i kvasca jer tokom vremena gube svojstva.
6. Testo stavljajte uvek u zagrejanu rernu, jer sva testa sa praškom za pecivo i kvascem to zahtevaju. Prilikom spajanja vlažnih i suvih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i testo odmah počne da raste. Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu i onda ubacite testo.
7. Rešetku postavite na sredinu kako bi se testo podjednako ispeklo odozgo i odozdo.
Nastavak na SrbijaDanas.com...