Nikako da vam testo ispadne kako treba? Evo gde sigurno grešite i kako to da ispravite!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2019, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikako da vam testo ispadne kako treba? Evo gde sigurno grešite i kako to da ispravite!

Lakše je nego što deluje...

Da li vam se desilo da testo neće da naraste ili da, baš kad imate goste, pogača u rerni ispuca? Štrudla je bila pečena odozgo, ali ne i odozdo?

Da se ovo više ne bi dešavalo, dajemo vam nekoliko trikova, koji će pomoći da vaših ruku delo bude baš kao iz najboljeg restorana ili sa slike omiljenog kuvara:

1. Pre nego što počnete da pravite testo, izvadite puter i jaja iz frižidera i ostavite ih izvesno vreme na sobnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << temperaturi.

2. Pripremite i izmerite sve neophodne sastojke pre nego što počnete da mesite.

3. Pridržavajte se recepta i nemojte da improvizujete. Za razliku od kuvanih jela, specijaliteta sa mesom, čorbi i salata, gde možete dodati nešto novo ili promeniti količinu sastojaka, sa sastojcima za testo treba biti precizan.

4. Ne preterujte s količinom praška za pecivo ili kvasca jer postoji mogućnost da testo naraste previše i pukne.

5. Nemojte da pravite zalihe praška za pecivo i kvasca jer tokom vremena gube svojstva.

6. Testo stavljajte uvek u zagrejanu rernu, jer sva testa sa praškom za pecivo i kvascem to zahtevaju. Prilikom spajanja vlažnih i suvih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i testo odmah počne da raste. Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu i onda ubacite testo.

7. Rešetku postavite na sredinu kako bi se testo podjednako ispeklo odozgo i odozdo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.