Nikako NOVINAMA! Uz ovih 5 SAVETA ćete lako očistiti prozore kao PROFESIONALAC

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2023, 19:33

Nikako NOVINAMA! Uz ovih 5 SAVETA ćete lako očistiti prozore kao PROFESIONALAC

Ovih 5 saveta će vam olakšati ribanje prozora.

Za dobro čišćenje prozora nije potrebna posebna nauka. Dovoljno je znati osnovne stvari kada je reč o čišćenju stakla i vaši prozori će zasijati. Pre nego što dođe vreme za generalno čišćenje, prozorima je potrebno posvetiti pažnju s vremena na vreme.

Održavanje prozora u sjajnom stanju nije tako teško kao što se čini i može biti lakše kada pratite ovih pet korisnih saveta.

Iako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je čišćenje prozora starim novinama uobičajena praksa mnogih domaćica, ona može imati višestruke mane. Dok čistite prozore novinama, usled trljanja stakla mastilo sa papira može preći na vaše ruke i ostaviti vam fleke. Takođe, čišćenje prozora novinama može da ostavi mrlje po okni, upravo zbog obojenosti papira. Umesto novina možete koristiti filter za kafu. Čišćenje prozora filterom za kafu funkcioniše isto kao i čišćenje novinama, s tim što ste se spasili bespotrebnih mrlja.

Većina ljudi želi sjaje i čiste prozore, ali izbegavaju čišćenje jer se plaše stvaranja ružnih fleka koje se stvaraju prilikom brisanja. Fleke se stvaraju upravo zbog pogrešne tehnike brisanja. Ako i dalje ne možete da izbegnete mrlje, čak ni sa metodom filtera za kafu, promenite tehniku čišćenja. Takođe, možete kupiti mali brisač za staklo koji vam dodatno olakšava posao.

''Domaća'' sredstva za čišćenje su postala jako popularna poslednjih godina, najviše zbog toga što ne koštaju mnogo, a završavaju posao. Za prozore je dovoljno da pomešate vodu, sirće i tečnost za sudove. Prozore poprskajte ovom mešavinom, a nakon toga ga obrišite. U ovom slučaju vodite računa da previše ne natopite prozore sredstvom, ali i da u njega ne stavite previše tečnosti za sudove kako se ne bi stvarala prevelika pena.

Ako vas čak i nakon što sledite ove strategije, mrlje i dalje izluđuju, kupite sunđer za tablu koji će otkloniti uporne pruge koje ostaju. Sunđer za tablu je mek, a u sebi ne sadrži vlakna koja bi se mogla lepiti za staklo, kao što je to slučaj sa krpama.

Kada su prozori u pitanju, savršenstvo se ogleda u detaljima. Da biste izbegli tragove vode na ivicama, obrišite sredstvo za čišćenje ili vodu starom tkaninom ili mekom majicom. Ako ste primetili neke intenzivne ogrebotine na prozorima, očistite ih pastom za zube koja nije u vidu gela. Ako na prozoru imate ostatke nalepnice ili nalepnice, alkohol će vam pomoći da uklonite prljavštinu. Pogledajte svaki detalj na prozoru, i oko njega kako bi ga očistili do savršenstva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.