Nikako NE SMETE da zapustite NEGU nogu: Ovo su 5 najčešćih GREŠAKA koje žene prave tokom BRIJANJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2021, 15:26

Nikako NE SMETE da zapustite NEGU nogu: Ovo su 5 najčešćih GREŠAKA koje žene prave tokom BRIJANJA

Promenite svoje navike!

Iako je brijanje nogu za većinu žena rutinska aktivnost, ona je veoma važna, a stručnjaci upozoravaju da mnoge dame prave velike greške prilikom brijanja.

Nedavno istraživanje u kojem je učestvovalo 2.000 žena otkrilo je da čak 76 odsto njih daje veliku prednost nezi kože lica u odnosu na ostatak tela.

Na negu lica troše prosečno oko pola sata nedeljno, dok za ostatak tela izdvoje jedva pet minuta.

Takođe, doktorka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Evoma Ukelege, navodi da mnoge žene prave velike greške kada je brijanje nogu u pitanju.

Ne menjaju žilete dovoljno često

- Više od trećine žena (38 odsto) ne zna da moraju redovno da menjaju žilete kako bi osigurale čvrsto i glatko brijanje kože - kaže Ukelege.

Ne razumeju prednosti pilinga

Čak 86 odsto žena ne shvata da brijanje, u stvari, može da pomogne u pilingu kože.

Veruju u mitove o tome da dlake rastu gušće i brže

Skoro trećina žena pogrešno veruje da brijanje prouzrokuje brži rast dlaka kao i da one zbog brijanja postaju gušće i tamnije.

Ne koriste kremu za brijanje

Oko 71 odsto žena veruje da sapun i voda deluju podjednako dobro kao i krema za brijanje koja u stvari ima mnog koristi za kožu.

Ne briju se dovoljno često

Skoro trećina (30 osto) dama pogrešno veruje da je svakodnevno brijanje štetno za kožu.

- Zapanjujući broj žena ne menja žilete ili jednokratne brijače redovno koliko bi trebalo, a to može da stvori savršene uslove za nadraženu kožu i neujednačeno uklanjanje dlačica. Takođe, mnoge dame biraju pogrešnu vrstu brijača i ignorišu najvažnije proizvode za pre i posle brijanja -zaključila je Ukelege.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.