Nikako NE MOŽETE DA SMRŠATE U PREDELU STOMAKA? Evo šta radite pogrešno!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2020, 18:48

Nikako NE MOŽETE DA SMRŠATE U PREDELU STOMAKA? Evo šta radite pogrešno!

Evo šta bi trebalo da radite.

Smanjenje abdominalne masti ne samo da poboljšava nečiji izgled, nego takođe može povećati zdravstvene koristi.

Velika količina masti u području abdomena može dovesti do razvoja ozbiljnih bolesti poput dijabetesa, visokog krvnog pritiska i bolesti srca. Ali nažalost, ponekad se nije lako rešiti toga.

A ako ste uložili sve napore da postignete željeni rezultat, ali još uvek stomak nije nestao, onda možda postoje skriveni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uzroci za koje uopše ne znate.

Ovo je spisak mogućih razloga zbog kojih ne možete smršati u predelu stomaka:

1. NE ZNATE VRSTU MASNOĆE U PREDELU STOMAKA

Postoji 5 vrsta abdominalne pretilosti uzrokovanih različitim razlozima, a svaka od njih zahteva određenu ishrhranu i vežbe. Stoga je važno odrediti vrstu stomaka i prema tome planirati gubitak težine.

2. OPSESIJA TEŽINOM

Trebali biste prekinuti naviku stalnog merenja i pokušati da se oduprete porivu da stojite na vagi svaki put kada je vidite. Opsednutost težinom može usporiti proces gubitka težine. Svaki put kad se broj koji se pojavljuje na vagi razlikuje od očekivanog rezultata, vi padate u depresiju.

3. IMATE POGREŠNU ISHRANU

Našim telima su potrebni brojni elementi, vitamini, ugljenihidrati, pa čak i masti. Ako isključite neke od tih korisnih sastojaka, onda vaša dijeta može uzrokovati više štete nego doneti koristi. Jedući samo povrće i voće, kao i brzu hranu i veliku količinu šećera i soli teško je izgubiti težinu. Stoga je važno da isgrana sadrži magnezijum, vitamine, zdrave masti i druge elemente.

4. RADITE ISTE VEŽBE

Trening je odličan način za smanjenje masnoća. Ali važno je ne zaboraviti da bi trebali biti raznoliki. Svaka vrsta vežbe utiče na telo na određeni način. Stoga ne biste trebali davati prednost jedino kardio ili istezanju. Dodajte intenzivne i snažne vežbe, plivanje, pa čak i borilačke veštine. I ne mislite da je trening moguć samo u teretani s opremom za vežbanje. Možete vežbati kod kuće i na ulici.

5. STRES

Stres je loš za celo telo i posebno za težinu. To utičče na vašu dijetu i emocionalno i fizičko stanje tokom vežbanja. Osim toga, visok nivo hormona stresa (kortizol) potiče stvaranje masti. Iskoristite svaku priliku da smanjite stres. Kada se osećate opušteno, imate više motivacije za novi uspeh u smanjivanju masnoće na stomaku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.