Nije više tako ZGODNA, sada je OTROMBOLJENA BABA! - Pevačica otkrila da je OVU PESMU napisala kao OSVETU MUŽU i nazvala je po  LJUBAVNICI

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Dec.2023, 20:26

"Nije više tako ZGODNA, sada je OTROMBOLJENA BABA!" - Pevačica otkrila da je OVU PESMU napisala kao OSVETU MUŽU i nazvala je po LJUBAVNICI

Pesma "Džolin" Doli Parton ima stvarnu osnovu i inspirisana je događajima iz njenog života. Pesma je uglavnom inspirisana crvenokosom bankovnom blagajnicom koja je flertovala sa njenim suprugom na početku njihovog braka. Ali Doli je odlučila tome da stane na kraj napisavši osvetničku pesmu. Ipak, posle toliko godina Džolin više nije crvenokosa lepotica, već kako Doli kaže, otromboljena baba.

Teško je zamisliti da bilo koja žena predstavlja pretnju za Doli Parton - čak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i vatrenu crvenokosu kože boje slonovače i smaragdnozelenih očiju. Ali to je priča iza Dolinog hita iz 1973., "Jolene", u kojoj jedna žena moli drugu da ne uzima njenog muškarca.

Priča iz pesme je takođe univerzalno popularna melodija sa najmanje 30 dobro poznatih obrada, osnova za Netflik seriju i Rolling Stone, koji ju je proglasio jednom od 500 najvećih pesama svih vremena.

Superzvezda i humanitarka

Doli Parton je američka pevačica, tekstopisac, glumica, producentkinja i humanitarka, rođena 19. januara 1946. godine u Tenesiju u SAD-u. Ona je jedna od najcenjenijih i najuspešnijih umetnica u muzičkoj industriji, poznata po svojoj svestranosti i doprinosu zemlji, popu, bluzu i mnogim drugim žanrovima.

Doli Parton je stekla svetsku slavu tokom svoje duge karijere, a njeni hitovi uključuju pesme poput "Jolene", "9 to 5", "I Will Always Love You" i mnoge druge. Pored muzike, ostvarila je i značajan uspeh u filmskoj industriji, igrajući u filmovima kao što su "Steel Magnolias" i "Nine to Five".

Doli Parton je takođe poznata po svojim humanitarnim naporima, uključujući velike donacije za obrazovanje i podršku zajednicama pogođenim prirodnim katastrofama.

O čemu je "Džolin"?

U pesmi, uznemirena pripovedačica preklinje drugu ženu da joj ne ukrade ljubavnika ("Preklinjem te, molim te, nemoj mi uzimati mog čoveka"). Svoju suparnicu naziva prelepom, "neuporedivom" i objašnjava da veruje da je njen partner zaljubljen u nju - čak i priča o njoj u snu. Poslednji stih pesme glasi: "Moja sreća zavisi od tebe / I šta god odlučiš da uradiš, Džolin".

Da li je "Džolin" zasnovana na istinitoj priči?

Da, "Džolin" je zasnovana na stvarnim događajima iz Dolinog života. Pesma je uglavnom inspirisana crvenokosom bankovnom blagajnicom koja je flertovala sa svojim mužem, Karlom Tomasom Dinom, još na početku njihovog braka.

- Imala je sve što ja nisam, preduge noge - znate, bila je visoka oko 180cm. I imala je sve te stvari koje neki mali, niski, ošišani džukci poput mene nemaju, otkrila je Doli u intervju iz 2008. godine . Ali ime "Džolin" je zapravo inspirisano još jednom crvenokosom: mladom devojkom koju je upoznala u redu za autograme na jednom od svojih koncerata.

- Rekla sam, 'Pa, ti si najlepši devojčurak koju sam ikada videla. Pa kako se zoveš?' A ona je rekla, 'Džolin', rekla je Doli.

- A ja sam onda odgovorila: 'Džolin... To je lepo. To zvuči kao pesma. Napisaću pesmu o tome'.

Zabrinuti ste za Dolinu i Karlovu vezu nakon što ste poslušali tekst pesme, ako ga već niste znali? Ne bi trebalo da budete: zaljubljene ptice su u srećnom braku od 1966. godine.

- Zaista smo ponosni na naš brak, rekla je Doli za Toronto San 2011. - To je prvi za nas oboje. I poslednji.

"Džolin mi sada nije ni do kolena", a mislite li i da je bila tada?

- Mnoge moje pesme su zasnovane na istini, a Džolin je bila o devojci koja je tada flertovala sa mojim mužem, objasnila je jednom prilikom.

- Ona je radila u ​​banci, a on je tamo provodio malo više vremena nego što bi trebalo. Tako da sam to zaustavila!

- Napisala sam pesmu o Džolin i posle toga sam mnogo poslovala sa bankom, ali ne sa njenom bankom.

Ali uprkos tome što je bila u braku sa Karlom više od 50 godina, Doli priznaje da i dalje proverava njegove lične stvari i da li ima znakova kontakta između njenog muža i njene protivnice.

- Pregledavala sam njegov adresar noć pre nego što smo obnovili naše zavete, rekla je za "The Sun" i dodala: -Mislila sam, videću da li još uvek ima Džolinin broj.

I od tada je i sama naletela na tu ženu, šaleći se da je to iskustvo pomoglo da izleči sve njene dugogodišnje nesigurnosti.

- Samo da znate, ne tako davno sam videla pravu Džolin. Ona više nije tako zgodna, rekla je Doli na američkoj televiziji.

- Nekada je imala tu prelepu crvenu kosu, a sada je seda. Nekada je imala zategnutu zadnjicu. Sada se otromboljila.

Smejući se, dodala je: - Nekada je nosila D-korpe - sada nosi pelene za odrasle.

Što se tiče Karla, pevačica se našalila da ako Džolin i dalje želi njenog ostarelog muža,slobodno ga može sad uzeti.

- Svaki put kada ga pogledam kako spava i hrče, sa sedom kosom na slepoočnicama, pitam se da li je Džolinjoš uvek tu. Pozvaću je i reći: 'Dođi i uzmi ga sada!', zadirkivala je.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.