Nega lica: Sve što treba da znate o mikronidlingovanju kod kuće

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2019, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nega lica: Sve što treba da znate o mikronidlingovanju kod kuće

Nije na odmet znati.

Želite čistiju, svetliju i nežniju kožu za samo nekoliko minuta – i to iz udobnosti doma?

Iako zvuči previše dobro da bi bilo istinito, postoji način da postignete ovakav izgled. Reč je o tretmanu “mikronidling” koji možete da uradite i sami od kuće, a koji će popraviti teksturu i ton kože lica za posle prvog korišćenja.

Počnimo sa osnovama. Poznatiji i kao “dermaroling”, to je proces kreiranja sitnih mikrosopskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rupica na površini kože uz pomoć uređaja koji se zove “mikronidler” ili “dermaroler”.

Uređaj podseća na mali valjak za krečenje sa sitnim iglama preko cele površine koje prolaze kroz kožu i stvaraju mikro ranice koje podstiču telo da šalje elemente za lečenje kože samim tim podstičući i elastin i kolagen. Sitne rupice takođe dozvoljavaju koži da mnogo bolje i brže upije proizvode i imaju više efekta.

Većina dermatologa kaže da je ovaj tretman poput laganog pilinga, što ne znači da nema efekta već da je su u pitanju suptilnije i dosta manje promene u odnosu na one koje možete dobiti u kozmetičkom salonu. Ta razlika postoji zbog toga što kozmetičari koriste dermarolere sa iglama različitih širina i dužina koje mogu ući dublje u kožu i samim tim postići veći efekat.

Takođe, igle za kućnu upotrebu nisu previše oštre kako bi se izbegle povrede što ne aktivira veću količinu kolagena, ali poboljšava apsorbovanje proizvoda za negu koje koristite.

- Prvo očistite dobro kožu od šminke, prljavštine i ulja – ne želite sigurno da vam ono dodatno zapuši pore i izazove infekciju nakon tretmana.

- Očistite uređaj. Sterilišite igle alkoholom i odvojite vreme da se u potpunosti osuši na vazduhu (između 10 i 15 minuta). Ukoliko nemate alkohol priruci, slobodno glavu rolera stavite u ključalu vodu na pet minuta i ponovo sačekajte da se prirodno osuši.

- Nanesite tanak sloj seruma koji će podpomoći kretanje rolera i odmah ući u pore.

- Nežno pomerajte roler. Koristite nežan blagi pritisak i pomerajte ga u svim pravcima preko obraza, strana, čela, brade, gornje usne i vrata. Ne prelazite više od dva-tri puta pre jednog dela kože.

- Sve kompletirajte sa još jednim slojem seruma. Najbolje je da microneedlovanje kod kuće kombinujete sa nekim aktivnim sastojcima kao što su vitamin C ili peptidi.

- Ponovite ukoliko je to potrebno i ako vidite da vam koža toleriše tretman.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.