Nega kože u skladu s klimatskim promenama

Izvor: Vesti-online.com, 03.Nov.2010, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nega kože u skladu s klimatskim promenama

Drastične promene vremena ne utiču samo na raspoloženje nego i na stanje kože. Kako joj pomoći da ih što lakše preživi?

Kad nas zaboli glava zbog nagle promene u pritisku vazduha, pokušamo je umiriti ispijanjem veće količine vode. Ako postane neizdrživa, popijemo tabletu. Zabavljeni lečenjem akutne boli često previdimo da i koža prolazi kroz traumatična stanja.

Delujemo tek kad situacija postane doslovno gorući problem, koji se manifestuje kao izrazito >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iritabilna, perutava, crvenilu sklona koža.

Nagle promene mikroklime, kao što su ulasci i izlasci iz klimatizovanih prostorija sa suvim vazduhom na vlažan i hladan vazduh često zagađen urbanim nečistoćama,  prevelik su šok za kožu koja u samo nekoliko trenutaka treba da se prilagodi drastičnim razlikama u vlažnosti i temperaturi vazduha.

Rezultat: suva koža koja se počinje zatezati, ten posut sitnim nepravilnostima i crvenilom koje pokazuje sklonost širenju, sve veći broj sitnih bora vidljivih golim okom sa sve veće udaljenosti.

Rešenje: osim navedenog preventivnog ispijanja vode, 'impregniranje' kože lica i tela hidratantnim i hranjivim kremama koje će je zaštititi od hirovitih spoljnih uticaja.

Vlasnicima zrele i posebno osetljive kože lica savetuje se nanošenje dragocenih seruma pre aplikacije uobičajene kreme. Po svojoj užoj specijalnosti, serumi sadrže veće koncentracije hidratantnih ili hranjivih aktivnih sastojaka od krema, a u krajnjoj konsekvenci imaju neporeciv anti-age učinak.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.