Nega kože preparatima iz kuhinje

Izvor: Vesti-online.com, 03.Nov.2009, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nega kože preparatima iz kuhinje

Umesto odlazaka u kozmetičke salone i kupovine preparata mnogo toga uz prave recepte možete, kada je nega kože u pitanju, uraditi i sami kod kuće. Ne oduzima mnogo vremena, nije skupo i jednostavno je. A većinu sastojaka već posedujemo u kuhinji.

Lavanda i ruzmarin su blagotvorne biljke koje dubinski čiste masnu kožu, uklanjaju mitisere i sužavaju pore. Jednostavan recept koji mžete sami da pripremite u kuhinji pomoći će u istoj meri kao i mnoge kremice i losioni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Napunite veliku činiju ključalom vodom i ostavite nekoliko minuta da se voda prohladi. Posle toga, dodajte pet kapi esencijalnog ulja lavande i šaku svežeg ruzmarina. Stavite peškir preko glave, udišite i parite lice nad ovim "lekovitim čajem" deset minuta.

Kupka za stopala od kamilice osvežava i dezodorira stopala. Pomešajte dve šolje čaja od kamililce sa dve kapi esencijlnog ulja nane i nekoliko suvih cvetova kamilice. Potopite stopala u ovu lekovitu vodicu na deset minuta, a posle toga ih izmasirajte mešavinom šećera i maslinovog ulja.

Šećer i ulje će ukloniti izumrle ćelije kože i dati joj mekoću, dok kamilica i nana imaju dezodorirajuće dejstvo i sprečavaju nastanak neprijatnih mirisa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.