Ne, previše zagrljaja neće razmaziti vaše dete

Izvor: B92, 28.Nov.2020, 17:22

Ne, previše zagrljaja neće razmaziti vaše dete

Ako vas boli dok dete plače, slobodno ga podignite i pružite mu nežan zagrljaj.

U vaspitanju deteta i danas je prošireno mišljenje da dete vrlo rano treba da naučite kako je život težak i da roditelj ne treba da reaguje na svaku njegovu želju.

Priđite detetu, to će mu samo dati sigurnost i poverenje u vas te će se kasnije brže osamostaliti, čak brže napredovati, lakše će da nauči da voli samoga sebe i biti obzirno prema drugima.

Deca će možda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << želeti da ih često držite, ali kako budu rasla tako će se sve više hteti da se kreću i istražuju svet oko sebe. Taj period u životu neće trajati večno. A dok traje, pružite detetu onoliko zagrljaja koliko ih i traži, piše Avaz.

Dete uči na vašem primeru.

Najbolje ćete sami odlučiti kako i do koje mere pružati detetu toplinu svojih ruku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.