Ne oslanjajte se na sigurne dane!

Izvor: S media, 12.Apr.2011, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne oslanjajte se na "sigurne" dane!

Ukoliko ste jedna od onih žena koja se oslanja na brojanje plodnih dana i prekinit odnos umesto kondoma i pilula protiv trudnoće, krajnje je vreme da se okanete ćoravog posla. nauka je dokazala da je trudnoća moguća ne samo bilo kog dana u mesecu, već čak i prvog dana menstruacije!

Prema rezultatima istraživanja britanskih naučnika, samo 30 procenata žena ima plodne dane između 10. i 17. dana menstrualnog ciklusa. Vervatnoća da ćete zatrudneti postoji svakog dana menstrualnog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ciklusa, bez obzira da li imate redovne cikluse ili su "oni dani" iznenadna pojava.

Zablude o ženskom orgazmu

Izbegnite bol prilikom seksa

Otkrivamo zašto mnoge žene glume orgazam

Istraživači su angažovali 213 zdravih žena između 25 i 35 godina. Njihov urin je svakog dana testiran a nivo estrogena i progesterona jer nagla promena znači početak ovulacije. Pokazalo se da je čak i kod žena sa veoma redovnom mestruacijom početak ovulacije bilo nemoguće predvideti, a dan kada žena očekuje menstruaciju bio je potencijalno plodan!

Plodni dani su kod dva procenta žena počeli pre četvrtog dana ciklusa, a kod 17 posto pre sedmog dana. Više od 70 procenata žena bilo je plodno pre desetog i posle 17. dana menstrualnog ciklusa, period koji se obično smatra "kritičnim". Žene, koje su tvrdile da imaju vrlo redovan ciklus, imale su do 6 posto šanse da će i dan kada su očekivale menstruaciju biti plodan. Zato naučnici savetuju da, ukoliko se sa partnerom trudite da dobijete bebu, zaboravite kalendare, brojanje i termometre, već se skoncentrišite na redovne nezaštićene polne odnose bar tri puta nedeljno.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.