Izvor: B92, 22.Jun.2023, 14:18

Ne bacajte tečnost od kiselih krastavaca: Ima raznoliku primenu i u zdravlju i vašem domaćinstvu

Tečnost koja ostane od kiselih krastavaca je navodno bogata kalijumom, koji je dobar za opuštanje mišića, kao i elektrolitima koji vašem telu pomažu da se oporave posle dehidratacije.

Odresci mesa su mekši

Sok od kiselih krastavaca možete koristiti kao marinadu za odreske mesa, koji će biti mekši i ukusniji.

Ublažava grčeve u mišićima

Pijte tečnost od kiselih krastavaca ako imate upaljene mišiće. Ona je puna kalijuma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji opušta mišiće, kao i elektrolitima koji vašem telu pomažu da se oporave posle dehidratacije.

Obnavlja elektrolite u telu

Kako što smo već pomenuli, sok od kiselih krastavaca obnavlja količinu elektrolita u telu i time vam omogućuje da se osećate svežije.

Leči mamurluk

Elektroliti iz soka od kiselih krastavaca, takođe pomažu kod mamurluka - osećaćete se bolje. Slično dejstvo ima i sok od kiselog kupusa.

Oživljava sobne biljke

Vašim biljkama treba mnogo kalijuma, kako bi bile lepe i zdrave. Tečnost od kiselih krastavaca sadrži kalijum koji pomaže biljkama da dobro napreduju.

Čisti bakrene posude

Posude od bakra umeju da postanu zelenkaste zbog oksidacije, a sok od kiselih krastavaca pomaže da se očiste i da im vrati bakarni sjaj.

Umiruje kožu nakon sunčanja

Sirće koje ume da se nađe u soku od kiselih krastavacam umiruje kožu, nakon što je pocrvenela na suncu. Pogotovo ako je stajalo u frižideru.

Reguliše probavu

U ovom slučaju popije se malo soka od krastavaca koji su fermentirali prirodnim putem, bez dodatka sirćeta. Fermentirana hrana poboljšava probavu i olakšava apsorpciju minerala.

Takođe, sadrži probiotike koji doprinose razvoju dobrih bakterija u crevima koje su i te kako važne za zdravlje, ali i to kako se osećate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Za šta je dobra tečnost od kiselih krastavaca

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jun.2023

Tečnost koja ostane od kiselih krastavaca je navodno bogata kalijumom, koji je dobar za opuštanje mišića, kao i elektrolitima koji vašem tijelu pomažu da se oporave poslije dehidratacije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.