Ne KREĆITE NA PUT sa OVIM PASOŠEM! Evo koliko meseci pre isteka važi za put u Grčku

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 17:44

Ne KREĆITE NA PUT sa OVIM PASOŠEM! Evo koliko meseci pre isteka važi za put u Grčku

Dobro obratite pažnju, posebno i kada vodite dete sa sobom!

Koliko mora da važi pasoš za ulazak u Grčku?

Veliki broj turista nas svake godine pred polazak u Grčku pita "Da li će nam praviti problem na granici ukoliko nam pasoš ističe za mesec dana?"

Kada putujete na letovanje u Grčku (kao i u ostale zemlje Evropske Unije) prema Sporazumu o bezviznom režimu, vaš i pasoš vašeg deteta moraju važiti minimum tri (3) meseca od planiranog dana povratka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Srbiju.

Ukoliko vaš pasoš važi manje od 3 meseca nakon planiranog povratka iz Grčke može doći do toga da vas službenici na aerodromu i na graničnom prelazu vrate i ne dozvole vam da realizujete putovanje.

Takođe se može desiti da turistička agencija ne prihvati vaš pasoš. Ne zaboravite da se dečji pasoši izdaju na mnogo kraći vremenski period.

Sa važećom ličnom kartom možete ući u S. Makedoniju, ali ne možete i u Grčku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.