Nazivali su je pogrdnim imenima: Uspela je da smrša 45 kilograma i izgleda nikad bolje

Izvor: B92, 29.Maj.2016, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nazivali su je pogrdnim imenima: Uspela je da smrša 45 kilograma i izgleda nikad bolje

Kirsten Zimerman (18) suočavala se sa vršnjačkim nasiljem zbog svoje debljine, a onda je smršala 45 kilograma i sve iznenadila!

U periodu kada je bila najdeblja, Kirsten je imala 104 kilograma, a napor joj je predstavljala svaka fizička aktivnost, čak i hodanje.

Godinama se suočavala sa zlobnim komentarima - vršnjaci su je, između ostalog, nazivali "kitom", "svinjom" - ali kada joj je petogodišnje dete koje je čuvala reklo da je debela, odlučila je da smrša. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nimalo iznenađujuće, ova devojka kaže da su joj godine ružnih komentara na njen izgled potpuno uništile samopuzdanje.

Međutim, Kirsten je počela da vežba, postepeno je gubila kilograme, a nešto kasnije otkrila je svoju strast prema dizanju tegova. Do sada je smršala oko 45 kilograma, i kaže da je napokon srećna i puna samopouzdanja.

"Pre toga, bila sam nesigurna, nisam imala sampouzdanje, nisam imala motivaciju, a čak i hodanje je za mene predstavljalo napor jer ne bih mogla da dišem i morala bih da sednem da odmorim. To je bila prava noćna mora", iskreno priča Kirsten. "Sada sam srećna, puna samopouzdanja, zdrava, odlučna i motivisana da svojim iskustvom pomognem drugima da ostvare svoje životne ciljeve".

Upravo iz toga razloga, da bi motivisala druge, ova devojka je snimila video koji je na YouTube pregledan više od 95.000 puta.

"Želela sam da pokažem ljudima da je sve moguće, bez obzira na to koliko imate godina. Ne dozvolite da vas bilo ko spreči da ostvarite svoje ciljeve u bilo kom segmentu svog života, i nemojte to da radite ni za koga osim za sebe", poručuje ona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.