Nauka je objasnila: Zašto jurimo za osobama koje nam ne uzvraćaju ljubav?

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2019, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nauka je objasnila: Zašto jurimo za osobama koje nam ne uzvraćaju ljubav?

Konačno odgovor.

Postoji nepisano pravilo da onaj ko nam se sviđa i s kim bismo želeli da započnemo lepu ljubavnu priču, ne želi nas.

-Čim nam neko ne uzvraća ljubav i očigledno nas ne simpatiše, mi počinjemo da osećamo duboku povezanost sa njim - tvrdi antropolog Helen Fišer.

U tom slučaju najpametnije je ne razmišljati o osobi koja nas ne simpatiše ili se jednostavno povući, ali dešava se suprotno. Tada postajemo opsednuti njome i sve bismo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << učinili da je osvojimo.

- U mozgu se u tom trenutku aktivira deo za nagrađivanje i vi osećate veliku energiju, snažan fokus, intenzivnu motivaciju i spremni ste da rizikujete sve kako biste osvojili tu osobu, jer je doživljavate kao životnu nagradu. Opsednuti ste osvajanjem srca ravnodušne osobe - kaže Fišerova.

Ona ističe da to ne znači da ćemo biti srećni kada je osvojimo, jer mi više ne razmišljamo o suštini, nego samo o formi - kako da zauzmemo neosvojivu tvrđavu.

Potpuno smo zaslepljeni i tek kada prođe određeno vreme u stanju smo da vidimo koliko smo zaludni bili, zaključila je ona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.