Naučno dokazano: Ova hrana garantovano povećava i libido i plodnost

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2020, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučno dokazano: Ova hrana garantovano povećava i libido i plodnost

Probajte...

Više morskih plodova u ishrani moglo bi pomoći u povećanju seksualne želje između parova, pa čak povećati i plodnost, pokazuju nova naučna istraživanja.

Studija nije mogla dokazati veze između uzroka i posledica, ali parovi koji jedu više ribe "dobili su više dece" tokom istraživanja u odnosu na parove koji su ređe jeli ribu.

Iz rezultata studije može se zaključiti da morski plodovi imaju puno reproduktivnih prednosti u odnosu na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << drugu hranu. Osobe koje su jele više morskih plodova u proseku su imale kraće vreme do trudnoće i češće seksualne onose.

Autorka studije je Udrei Gaskens sa Harvarda, a istraživanje je finansirao Američki nacionalni institut za zdravlje.

Tokom istraživanja, praćeni su rezultati 500 parova u Mičigenu i Teksasu godinu dana. Svi parovi su planirali trudnoću, a tokom istraživanja su vodili evidenciju o količini morskih plodova koje su jeli i vodili „dnevnike“ o svojim seksualnim željama i aktivnostima.

Rezultati su pokazali da su parovi koji su češće jeli morske plodove, imali više od dva puta nedeljno seksulane odnose, što je u proseku 22% češće od parova koji su konsumirali manje ribe.

Oko 92% parova koji su jeli više od dva puta nedeljno morske plodove (ribu) "došlo je do trudnoće" do kraja istraživanja (jedna godina). Sa druge strane, 79% parova koji su ređe jeli morske plodove došlo je do željene trudnoće.

Istraživači su primetili da veza između uzimanja morskih plodova i trudnoće nije mogla biti objašnjena isključivo češćim seksualnim odnosima koje su imali parovi, već ukazuje na to da uzimanje morskih plodova može uticati na: kvalitet spermatozoida, redovniu ovulaciju ili kvalitet embriona.

Rezultati naglašavaju važnost ne samo ishrane žena već i muškaraca za uspešnost trudnoće i ukazuju na to da oba partnera treba da u ishrani koriste više morskih plodova radi obostranog povećanja plodnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.