Naučnici potvdili da je OVO najpovoljnije i NAJZDRAVIJE doba da zatrudniš!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2020, 11:02

Naučnici potvdili da je OVO najpovoljnije i NAJZDRAVIJE doba da zatrudniš!

Misli o svemu!

Žene koje odlažu materinstvo svoje buduće kćerke izlažu riziku ugrožene plodnosti, pokazuju najnovija istraživanja. Najnovija istraživanja američkih ginekologa na jednoj klinici za lečenje steriliteta u Atlanti otkrila su da su žene, koje su se lečile od steriliteta i nakon tretmana ipak ostale u drugom stanju, imale majke starije od majki njihovih vršnjakinja koje nisu imale problema s plodnošću.

Zbog toga istraživači iz Atlante upozoravaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << žene da odlaganje materinstva ima posledice po buduće generacije. Istraživanje je obavljeno na uzorku od 74 žene mlađe od 35 godina koje su se lečile od steriliteta i kojima je bilo postavljeno pitanje: koliko godina su imale njihove majke kada su ih donele na svet i kada je kod majki počela menopauza?

Majke koje su zatrudnele nakon in vitro tretmana (IVF) bile su u proseku 2,5 godine mlađe kada su na svet donele kćerke (25,7 godina) nego majke kćerki koje i pored tretmana nisu uspele da zatrudne i koje su bile prosečno 28,2 godine stare kad su se porodile. Ginekolozi ističu da je najpovoljnije i najzdravije doba da žena zatrudni između 20 i 35 godina.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.