Naše žene seksualno najaktivnije u Evropi?

Izvor: NaDlanu.com, 20.Sep.2013, 00:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naše žene seksualno najaktivnije u Evropi?

Sa 2,4 seksualna odnosa tokom nedelje, žene u Srbiji su iznad evropskog proseka. Trećina njih upražnjava seks i kada nisu zaljubljene u partnera, a malo znaju o kontracepciji.

Naše žene su, sa 2,4 seksualna odnosa nedeljno, malo iznad ostalih dama iz Evrope, koje u proseku vode ljubav 2,3 puta u toku jedne nedelje. Međutim, zajedničko im je slabo poznavanje metoda kontracepcije, što za rezultat ima visoku stopu namernih prekida trudnoće.Ove rezultate predstavila je multionacionalna >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << farmaceutska kompanija "Rihter Gedeon", na osnovu istraživanja u kome je učestvovalo 6.600 žena, starosti od 15 do 49 godina iz 14 zemalja, uključujući i Srbiju."U Srbiji se 26 odsto žena odlučuje za rizične kontraceptivne metode – prekinut snošaj ili metod računanja plodnih dana. Smatraju da su vrlo emancipovane i da planiraju svoj seksualni život, ali rezultati pokazuju da nisu edukovane o kontracepciji, a dokaz je procenat abortusa", rekao je dr Zoran Stanković za "Informer".Gotovo polovina ispitanica više puta se odlučila za prekid trudnoće, a 19 odsto njih imalo je jedan abortus. Prema rezultatima ove studije, žene u Srbiji najčešće prekidaju trudnoću u 31. godini ili kada već imaju jedno dete.Zbog ovakvih rezultata, dr Stanković ističe da je na početku veze, dok se partneri ne poznaju dovoljno, najbolje koristiti kondom i pilule, a kasnije spiralu.Prema ovoj studiji, žene u Srbiji imaju dosta seksualnih partnera, a čak trećina ispitanica se upušta u odnose bez ljubavi, na prvom sastanku.Izvor: Informer via Mondo

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.