Naša glumica Danica Ćurčić preko Danske osvaja svet FOTO

Izvor: B92, 24.Okt.2021, 07:51

Naša glumica Danica Ćurčić preko Danske osvaja svet FOTO

Glumica Danica Ćurčić jedna je od najtraženijih mladih glumica u Danskoj, a s obzirom na sve popularniju dansku kinematografiju i njihove serije na Netfliksu, raste i popularnost njihovih glumaca.

Rođena Beograđanka Danica Ćurčić možda vam je već poznata u ulozi u Netfliksovoj danskoj hit-seriji "Equinox" o misterioznom nestanku maturanata nakon proslave poslednjeg dana škole, a sada je možete gledati i u seriji "The Chestnut Man" koja je u trendingu na Netfliksu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Danica je pozorišna, filmska i televizijska glumica, rođena 27. avgusta 1985. godine u Beogradu. Njen otac Mihajlo Ćurčić bio je dugogodišnji novinar i urednik Drugog programa i glavni i odgovorni urednik programa 202 Radio Beograda. Bio je i predstavnik Turističkog Saveza Jugoslavije u Danskoj, u Kopenhagenu od 1986. godine, gde se preselio sa porodicom i tamo ostao po izbijanju rata u bivšoj Jugoslaviji. U Danskoj je vodio i svoju turističku agenciju Quality Tours.

Iako se Danica kao mala devojčica taako sa porodicom zbog očevog posla preselila u Dansku i tamo odrastala, vrlo je vezana za Srbiju. U kući su govorili srpski, ona i brat su subotom išli u srpsku školu gde su učili da čitaju i pišu, letovanja su provodili u Crnoj Gori i obilascima rodbine u Srbiji. Kaže da su srpska i danska, odnosno balkanska i skandinavska kultura, u njoj neraskidivo isprepletene.

Glumačku karijeru je započela za vreme studija. Prve uloge ostvarila je u Kraljevskom pozorištu, a nakon diplomiranja postala je i članica ovog uglednog teatra.

Mnogi skandinavski glumci poslednjih godina stekli su veliku slavu u Holivudu. Ona bi pristala da ode samo ako naiđe neki pravi, inspirativni projekat. Nedavno je završila snimanje serije "Izmaglica", prema romanu Stivena Kinga, i tako probila led u jednoj američkoj produkciji. Međutim..

U jednom intervjuu za naše medije je rekla: Ne želim da idem u Holivud samo da bih išla, da bih se tamo probila. Danska je, za sada, moj dom".

Upitana za veliki uspeh danskih serija, pa i filmova rekla je: "Priče su moćne, gluma je vrhunska, scene izgledaju estetski prelepo, sve je urađeno na visokom nivou. Mada, mislim da taj talas skandinavskog noara polako jenjava. Već je dovoljno rečeno na tu temu, rekla bih".

Pored porodičnih fotografije i divne priče o ocu, koji je preminuo u januaru ove godine, a koju su napisali ona i njen brat, na Instagramu je objavila i sećanje na svoje ženske pretke iz Vrbice, iz 1902-ih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.