Napravite savršene lokne bez figara: Kako da uvijete kosu uz pomoć čarapa?

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 13:00

Napravite savršene lokne bez figara: Kako da uvijete kosu uz pomoć čarapa?

Niste ni svesni da možete da napravite savršenu frizuru uz pomoć čarapa! U nastavku teksta saznajte kako na jednostavan način da uvijete kosu čarapama.

Prednosti uvijanja kose čarapama

.

Uvijanje kose čarapama je jedan od trikova za postizanje lokni ili talasaste kose bez korišćenja vrućih alata poput figara ili pegle za kosu. Iako ne postoji naučni dokaz o prednostima ovog trika, neki ljudi tvrde da im pomaže u postizanju željene frizure. Evo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekoliko prednosti uvijanja kose čarapama:

1. Bez oštećenja kose: Uvijanje kose čarapama može da bude manje štetno za kosu u poređenju sa korišćenjem vrućih alata koji mogu da isuše kosu i prouzrokuju oštećenja. Uvijanje čarapama može da bude nežnije za kosu, jer se koristi prirodna metoda bez topline.

2. Jednostavnost: Ovaj trik je jednostavan i ne zahteva posebne veštine ili alate. Dovoljno je da imate par čarapa pri ruci i malo strpljenja. Jednom kada naučite tehniku, možete lako da uvijate kosu sami kod kuće.

3. Prirodan izgled: Uvijena kosa čarapama može da stvori prirodan izgled kovrdžave ili talasaste kose. Ovisno o načinu uvijanja, možete da postignete različite vrste kovrdža ili talasa, od mekanih talasa do definisanih lokni.

4. Niski troškovi: Za ovu metodu uvijanja kose potrebne su vam samo čarape koje već imate kod kuće, pa nema potrebe za kupovinom skupih uređaja ili proizvoda za oblikovanje kose.

Važno je napomenuti da rezultati mogu da variraju ovisno o vrsti kose, strukturi i prirodnim svojstvima kose. Neće svima uvijanje kose čarapama dati iste rezultate, pa je uvek dobro isprobati različite tehnike i prilagoditi ih vlastitim potrebama i preferencijama.

Korak po korak uvijanja kose čarapama

.

Evo koraka koje možete da pratite kako biste postigli uvijenu kosu koristeći čarape:

Korak 1: Priprema kose

- Operite kosu i osušite je do polusuvog stanja. Možete da koristite peškir ili fen za kosu na niskoj temperaturi kako biste uklonili višak vlage.

Korak 2: Priprema čarapa

- Izaberite čarape koje su duže i koje vam omogućavaju da kosu omotate oko njih. Možete da koristite obične čarape šavova kako biste izbegli ostavljanje tragova na kosi.

Korak 3: Podela kose

- Podelite kosu na nekoliko delova, ovisno o debljini vaše kose i željenom rezultatu. Možete da koristite ukosnice ili gumice za kosu kako biste držali ostatak kose dok radite s jednom sekcijom.

Korak 4: Uvijanje kose

- Uzmite jednan deo kose i odvojite manji pramen.

- Držeći vrh pramena, postavite čarapu vodoravno iznad pramena kose.

- Počnite omotavati kosu oko čarape prema korenu. Možete početi s kraja pramena i postupno se približavati korenu kose.

- Nastavite da uvijate kosu sve dok ne dođete do temena.

- Zavežite krajeve čarape kako biste osigurali da se uvijena kosa ne odvija.

Korak 5: Ponovite postupak

- Ponovite korake 4 i 5 za preostale delove kose dok ne uvijete celu kosu. Pazite da svaki pramen bude ravnomerno uvijen i da čarapa čvrsto drži kosu na mestu.

Korak 6: Sušenje kose

- Sačekajte da se kosa potpuno osuši pre nego uklonite čarape. Možete prirodno da sušite kosu ili da koristite fen za kosu na niskoj temperaturi kako biste ubrzali postupak sušenja.

Korak 7: Uklanjanje čarapa

- Pažljivo odvežite krajeve čarapa i pažljivo odmotajte kosu s čarapa. Nemojte da žurite kako biste izbegli zapetljavanje kose.

Korak 8: Oblikovanje kose

- Kada uklonite čarape, koristite prste ili češalj s retkim zupcima kako biste oblikovali kovrdže ili talase prema želji.

- Možete da koristite sprej za kosu ili gel za oblikovanje kako biste fiksirali i produžili dugotrajnost frizure.

Ovih osam koraka su ujedno i saveti koji će da vam pomognu oko postizanja najboljih rezultata kada je ova metoda u pitanju.

Napomena: Vreme koje je potrebno za postizanje željenog rezultata može da varira ovisno o debljini i teksturi kose. Takođe, eksperimentišite s različitim tehnikama uvijanja kako biste pronašli onu koja najbolje odgovara vašoj kosi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.