Napravite sami ZLATNO MLEKO: Dodajte OVAJ ZAČIN i rešite se bolova u kostima, ubrzajte probavu i ojačajte IMUNITET

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2023, 14:32

Napravite sami ZLATNO MLEKO: Dodajte OVAJ ZAČIN i rešite se bolova u kostima, ubrzajte probavu i ojačajte IMUNITET

Kurkuma se tradicionalno koristi u ajurvedskoj medicini zbog svojih lekovitih svojstava.

Ovaj napitak je bogat dragocenim sastojcima koji blagotvorno utiču na kosti.

Glavni aktivni sastojak kurkume je kurkumin, koji ima antioksidativna, protivupalna, antibakterijska i antikancerogena svojstva. Evo nekih od bolesti i stanja koje kurkuma može da leči:

Upalne bolesti: Kurkumin ima snažno protivupalno delovanje i može pomoći u smanjenju simptoma >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << upalnih bolesti kao što su artritis, reumatizam i upalne bolesti creva (kao što je ulcerozni kolitis ili Kronova bolest).

Digestivni problemi: Kurkuma može da pomogne u poboljšanju varenja, smanjenju nadutosti i ublažavanju želudačnih problema kao što su gastritis ili žgaravica.

Bolesti srca: Kurkumin može da pomogne u snižavanju nivoa lošeg holesterola (LDL) i triglicerida, što može smanjiti rizik od srčanih bolesti. Takođe, kurkuma može poboljšati cirkulaciju i smanjiti upalu krvnih sudova.

Alzheimerova bolest: Postoje istraživanja koja ukazuju da kurkumin može imati zaštitnu ulogu u prevenciji ili usporavanju napredovanja Alzheimerove bolesti, jer može smanjiti stvaranje beta-amiloidnih naslaga u mozgu.

Depresija: Kurkumin može imati antidepresivno delovanje. Neka istraživanja su pokazala da kurkumin može poboljšati raspoloženje i smanjiti simptome depresije.

Rak: Kurkumin ima antikancerogena svojstva i može pomoći u sprečavanju rasta i širenja tumorskih ćelija. Istraživanja su pokazala da kurkumin može biti koristan u lečenju različitih vrsta raka, kao što su rak debelog creva, rak dojke, rak prostate i rak pluća.

Važno je napomenuti da iako kurkuma ima mnoge lekovite prednosti, treba biti oprezan sa doziranjem i konsultovati se sa lekarom pre početka uzimanja bilo kakvih dodataka ili lekovitih pripravaka.

Recept za Zlatno mleko:

Sastojci:

Uputstvo za pripremu:

Ne guglajte o bolestima, svaku promenu ili zdravstveni problem prijavite svom lekaru i konsultujte se oko lečenja i terapije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.