Napravite domaću kremu za stopala

Izvor: Vesti-online.com, 12.Mar.2012, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napravite domaću kremu za stopala

Približava nam se sezona otvorene obuće. Krajnje je vreme da osvežimo stopala - posetite pedikira (ili same "sredite" stopala), a kod kuće napravite kremu na bazi bademovog i kokosovog ulja, koja će stopala učiniti nežnim.

Ubrzo će doći topli dani, skinućemo tešku zimsku obuću i zameniti je sandalama. Sada je pravo vreme da se posvetite nezi nogu i stopala, kako biste ih na vreme pripremili za otvorenu obuću. Posetite pedikira koji će da otkloni zadebljanja na petama >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i srediti vaše nokte, a kod kuće sami pripremite hranljivu kremu na bazi bademovog i kokosovog ulja, koja će vaša stopala učiniti nežnim. Kokosovo ulje bogato luronskom kiselinom i vitaminima A i E, uspešno sprečava razvoj mikroba i štiti kožu.

Potrebno: 2 kašike pčelinjeg voska, 4 kašike bademovog ulja, 4 kašike kokosovog ulja i 2 kašike ružine vodice.

Priprema: Vosak otopite na pari, pa ga pomešajte sa bademovim i kokosovim uljem, energično promešajte i, ne prestajući da mešate, sipajte polako ružinu vodicu. Mešajte dok ne dobijete homogenu kremu, preručite je u staklenu posudu i ostavite da dva časa stoji u frižideru.

Ovom kremom mažite stopala posle svakog tuširanja, a uveče pre spavanja nanesite kremu i masirajte tabane nekoliko minuta, a zatim obucite tanke pamučne sokne koje će pojačati dejstvo kreme.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.