Nakon pranja u mašini za sudove stakleno posuđe je puno BELIH MRLJA? Evo kako da rešite taj problem

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2021, 21:34

Nakon pranja u mašini za sudove stakleno posuđe je puno BELIH MRLJA? Evo kako da rešite taj problem

Zašto se to događa?

Stavili ste staklene čaše u mašinu sa pranje sudova, ali nakon pranja izgledaju još prljavije nego pre - sve to zbog belih mrlja i tačkica koje su se stvorile.

Ovo se vrlo često događa, ali iako ružno izgleda, nije štetno i može se vrlo lako rešiti.

Pretpostavlja se da se to događa kao posledica ostataka deterdženta ili tvrde vode, ali ponekad može biti i habanje čaša, prenosi "HuffPost".

Ako je uzrok habanje čaša >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tokom pranja, taj problem se ne može rešiti jer je došlo do pucanja stakla na jako sitne komadiće koji se ne mogu videti golim okom, a upravo oni između sebe stvaraju trenje i malo po malo stvaraju "zamagljenost". Kako znati je li problem u tome ili kamencu? Pokušajte sastrugati ili obrisati "zamagljenost", odnosno sitne mrlje - ako se ne mogu obrisati nažalost ćete morati nabaviti nove čaše.

S druge strane, ako se mrlje skidaju, onda je problem u tvrdoj vodi. Sprečićete nastanak novih mrlja tako što ćete promeniti način čišćenja. Za početak, koristite manje deterdženta, savetuje Sarah Bowen, dizajnerka interijera. Osim toga, proverite je li vaš deterdžent svež.

- Ako dugo stoji, deterdžent u prahu može ostavljati bele mrlje po staklenom posuđu. Preporučujem da ga držite u vrećici s hermetičkim zatvaračem i zatvorite, kako bi što duže ostao svež - kaže Srah Bowen.

Kako biste uklonili talog kamenca sa stakla, Sarah je rekla da staklo možete isprati alkoholnim sirćetom ili limunovim sokom. Međutim, svoju ćete mašinu za pranje sudova morati čistiti sredstvom za uklanjanje kamenca kako biste sprečili nakupljanje kamenca u budućnosti. Zadnji savet je da stakleno posuđe počnete prati isključivo na ruke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.