Najukusniji prebranac za Badnje veče: Tajna je u jednom sastojku

Izvor: B92, 06.Jan.2024, 16:47

Najukusniji prebranac za Badnje veče: Tajna je u jednom sastojku

Na božićnoj trpezi je obavezan i ovaj specijalitet koji može biti i glavno jelo i prilog, a verujemo da ga većina vas obožava, pa donosimo recept za pripremu savršenog prebranca.

Iako svi volimo jela na različite načine, jedan tajni sastojak prebrancu daje najlepši mogući ukus. Ukoliko ga ovako spremite, biće to najukusniji prebranac koji ste skuvali i više ga nikada nećete spremati drugačije.

Potrebno vam je:

- 500 g belog pasulja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

- 2 šargarepe

- na vrh noža sode bikarbone

- po želji suvog biljnog začina

- 6-7 glavica crnog luka

- 1,5 kašika mlevene crvene paprike

- 1 kašičica bibera

- jedna kašićica dimljene mlevene crvene paprike.

Priprema:

Pasulj stavite u lonac i nalijte vodom, pa ostavite da prenoći. Sutradan procedite vodu i nalijte drugom vodom, dodajte očišćenu i na kolutove iseckanu šargarepu i sodu bikarbonu, pa stavite da se kuva.

Skuvan pasulj po želji začinite suvim biljnim začinom. Luk očistite i iseckajte, zatim ga izdinstajte na malo ulja dok ne postane staklast. Izdinstan luk sipajte u pekač, pospite mlevenom crvenom paprikom i biberom, dodajte list lovora i dimljenu papriku, a zatim dodajte i skuvan pasulj.

Sve dobro promešajte varjačom i ubacite u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se zapeče. Pecite oko sat vremena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.