Najlepši gradovi Italije za zimsko proputovanje

Izvor: Šminkerka.com, 04.Okt.2019, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najlepši gradovi Italije za zimsko proputovanje

Bilo da želite da vidite neku istorijsku znamenitost ili da probate neko tradicionalno jelo koje je ostavilo autentični trag u starim ali i novim kuvarima, ili da prisustvujete nekom lokalnom običaju, da se upoznate sa savremenom modom ili sa pozitivnim duhom stanovnika neke zemlje, možda dočekate Novu godinu u najromatičnijim i ujedno najmodernijim gradovima Evrope… koja vam zemlja prva pada na pamet? U kojem god delu planete da se nalazite, za ovu čarobnu zemlju uvek možete ponešto čuti >> Pročitaj celu vest na sajtu Šminkerka.com << a kada je u pitanju saršena destinacija za putovanje bilo da je leto ili zima, Italija predstavlja pravi izbor za vas.
Ovo je zemlja u kojoj je vrhunsko vino, dobre paste i lagodni način života isprepletan sa umetnošću i impozantnom istorijom kao i sa prelepim pejzažima bez obzira da li je u pitanju letnje ili zimsko doba.
Italija je zemlja koju morate osetiti svim svojim čulima ove zime!

Mesto koje vraća veru u ljubav jeste krasna Verona Verona predstavlja inspiraciju milionima zaljubljenih, mesto koje je obeležilo najčuvenije Šekspirovo delo, na najtragičniju ljubav svih vremena, ali i na njenu snagu da bude jedina prava i zanavek. 
Ovaj večni grad je smešten između Venecije i zanosnog Milana i ne zaostaje po lepoti u poređenju sa ovim nešto poznatijim gradovima. Prepun je rimskih ruševina, fascinantnih, veličanstvenih palata iz renesansnog perioda i srednjovekovnih zgrada. 
Živopisan i prometan, glavni i najlepši gradski trg Piazza Erbe, kroz vekove se razvijao i menjao svoju namenu, ali značaj nikad. Lepotu ovog trga uveličale su i čuvene građevine koje ga okružuju Torre del Gardello, Palazzo della Ragione, Palazzo Maffei, Domus Nova. Trg krasi i prelepa fontana Madonna di Verona čiji su ostaci pronadjeni pod palatom Maffei. 
Rimska arena u Veroni iz prvog veka jedna je od najvećih i najbolje očuvanih arena u kojoj se danas održavaju razne kulturne manifestacije i koja može da primi oko 22.000 ljudi. Doček Nove godine uz famozan vatromet iznad Arene ne kaska mnogo za čarobnim dočekom u Milanu. Ovo je grad koji jača ljubav ali i u koji se možete zaljubiti na svakom koraku i svakog momenta koji provedete u njemu. 
Svi putevi vode u muzej na otvorenom, u drevni Rim Smešten u centralnoj Italiji, na raskršću reka Anijen i Tibar, predstavlja raskrsnicu modernog i vekovnog, kulturnog i zabavnog, antičkog perioda i umetnosti modernog, savremenog veka. Šetnjom kroz moderne tvorevine veličanstvenog i nadasve poznatog Rima, šetate istovremeno kroz njegovu vekovima bogatu istoriju.
Rim je centar kulturnih i zabavnih dešavanja, mode i šopinga kojem nema kraja i jedna od najposećenijih evropskih prestonica. Veseli, prijatni domaćini vas uvek lepo dočekaju dok nasmejane, zadovoljne stranace iz čitavog sveta možete sresi na svakom koraku. 
Ono što u ovom gradu ne možete prebrojati jesu spomenici, katredale, muzeji, crkve, raznorazne umetnine i rukotvorine, trgove, bazilike, ali i glamurozne restorane, prodavnice, butike, kafiće. Posetioci mogu da uživaju u jedinstvenom novogodišnjem ambijentu dok uživaju najukusnije italijanske, novogodišnje specijalitete, ili piju najlepše italijanske kafe. Danju vas dočekuju Koloseum, arhitetonsko čudo Panteon, simbol burne prošlosti Rima Tvrđava Sant’Angelo, kraljica svih rimskih fonatana, Fontana di Trevi a u novogodišnjoj noći, prepuni euforije vi dočekujete Novu godinu na Trgu Pjaca del Popolo u jednom od najpoželjnijih i najzabavnijih gradova tokom ove nezaboravne noći.
Pjaca Navona nudi zagarantovano odličan provod i veliku ponudu hrane i pića uz odličnu muziku, dok u ponoć veličanstveni vatromet ove evropske metropole nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Prekriven glamurom i sjajem jeste Milano Prestonica mode i prestonica auto industrije. Moderan, urban i turistički vrlo atraktivan grad, Milano dugi niz godina nudi kombinaciju modernog i tradicionalnog italijanskog duha. 
Milano je grad prepun autentičnih simbola koji se tradicionalno oslikavaju u vekovima starim znamenitostima Milanske skale, katedrale Duomo, Galleria Vittorio Emanuele, čuvene gotske katedre D´Uomo di Milano, čija zdanja prikazuju samo mali deo velikog kulturnog i arhitektonskog nasleđa ovog grada.
Ovaj tradicionalni i istorijski grad je ujedno i urbani poslovni centar sa ogromnim brojem famoznih i veličanstvenih zgrada koje sadrže pregršt kafića, restorana, butika koji odaju prazničnu atmosferu na svakom koraku. Ljubitelji kupovine će sasvim sigurno uživati u fenomenalnoj novogodišnjoj ponudi svetski poznatih brendova. Brojni ugostiteljski objekti će vam pružiti pravi novogodišnji ambijent i dugoočekivani doček Nove godine u Milanu uz autentične italijanske specijalitete hrane, pića i odlične muzike. 
Milano poseban utisak ostavlja tokom novogodišnjih praznika gde Novu godinu možete dočekati i na prepunim ulicama i trgovima odakle je najbolji pogled na vatromete kojima nema kraja.
Đenova – skriveni italijanski grad između planina i mora Ovaj mali ali nikako beznačajni biser Italije se nalazi u severnom delu Tirenskog mora. Nalazi se u blizini Milana i iako nije tako raskošan i veičanstven kao Milano pogotovu kada je u pitanju doček Nove godine, svakako nije zanemarljiv i vrlo je lep primorski gradić. Poznato je da je Đenova glavni grad pokrajine Ligurija ali i rodno mesto Kristofera Kolumba gde možete videte repliku kuće (današnjeg muzeja) jer je prava kuća spaljena. Đenova je istorijski grad isprepletan uzanim uličicama koje otkrivaju brojne kafiće, picerije, trgiće, butike i prelepe parkove.
Interesantna mermerna fasada sa crno-belim prugama čuvene gotske katedrale Svetog Lorenca ostavlja posebno lep utisak na posetioce. Njena unutrašnjost je dekorisana slikom Strašnog suda. Najznačajnije građevine Đenove se nalaze na najposećenijem centralnom gradskom trgu Pjaca de Ferari. Muzej Del Tesoro je jedan od poznatijih muzeja u kojem je izložen srebrni tanjir na kom je bila glava Svetog Jovana Krstitelja.
Šoping zone u kojima se nalaze brojni butici i prodavnice kao i šarenolikost pijace su posebno interesantne turistima. Postoje brojni restorani poput Da Đenio, Tratoria Vegia Zena itd. koji pružaju izvrsnu italijansku hranu. Doček nove godine u ovom gradu nije kao doček u Milanu, ali zasigurno ne ostavlja ravnodušnim svakog ko se odluči da poseti ovo naizgled malo ali atraktivno mesto.

Srodni postovi: Šta obući za doček Nove godine? Nezaobilazna pismo torba Moda za punije dame: 10 elegantnih kombinacija za novogodišnju noć

Nastavak na Šminkerka.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šminkerka.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šminkerka.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.