Najlepše haljine iz bajke

Izvor: S media, 27.Maj.2010, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najlepše haljine iz bajke

Kako bi svoje venčanje pamtile kao jedan od najdražih trenutaka, dame se uvek trude da tog dana izgledaju posebno. Upravo zbog toga posebna pažnja se posvećuje izboru venčanice, koji je uvek bio veliki izazov za buduće neveste.

O tome kakvi modeli, boje i detalji su sada najaktuelniji, pitali smo jednu od naših najuspešnijih kreatorki Vladanku Celić, koja je proteklog vikenda predstavila najnoviju kolekciju venčanica za 2011. godinu.

Kakve venčanice su aktuelne >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ove sezone?

- Izdvojila bih modele kreirane od muslina, muslin-svile, upotpunjene prefinjenom čipkom, volančićima, karnerićima od tila i organze, veoma su ženstvene i romantične. Moderne su venčanice u stilu princeze, koje čini korset i suknja na cvikle ili široka suknja sa krinolinom, koje posebno preporučujem damama sa širim bokovima. Takođe su aktuelni dekoltirani strukirani modeli, koji blago prate liniju bokova, a dole se malo šire. Apsolutni hit ovog proleća su venčanice u grčkom stilu na jedno rame, od kuvanog tila, muslina i čiste svile, laganog i lepršavog dizajna. Posebno se izdvajaju i asimetrični kraći modeli iznad ili oko 10 cm ispod kolena, kao i suknje od tafta, puf kroja. Što se tiče boja, najdominantnije su bela, bež, šampanj nijanse, kao i bebi roze i plava. Modeli u tamnijim i jačim bojama prikladniji su za večernje haljine koje se nose posle venčanice u drugom delu večeri.



A šta preporučujete od pratećih detalja?


- Najvažnije je da se prvo izabere venčanica, a potom da se prema njoj biraju detalji. Najmoderniji su rajfovi sa cirkonima i perjem, fascinator – unikatan detalj za glavu od mrežice specijalno rađen za model venčanice koju mlada izabere, torbice, veo (koji se nosi u crkvi, a posle se skida), izbor, u zavisnosti od venčanice, mogu da budu i rukavice, šešir ili tokica. Veoma su atraktivne i štipaljke za kosu sa “svarovski” kristalima koji se stavljaju i na haljine.

Savet plus: Svakoj budućoj nevesti za srećan brak preporučujem da uz novu venčanicu iskombinuje i neki stari detalj, na primer, grudnjak, i obavezno da na sebi nosi i nešto plave boje, najbolje podvezicu.

Izvor: Novosti

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.