Najlakši način da očistite radijatore pune prašine: Evo i zašto to redovno morate raditi VIDEO

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 10:03

Najlakši način da očistite radijatore pune prašine: Evo i zašto to redovno morate raditi VIDEO

Preporuka je da radijatore i ceo sastav temeljno očistite jednom do dva puta godišnje.

Znate i sami da je radijatore potrebno redovno čistiti, jer se u međuprostorima nakuplja prašina koja kasnije, dok radijatori greju, zagađuje vazduh u prostoriji. To može ugroziti i naše zdravlje, a isto tako i delovi prekriveni prašinom ne mogu grejati kao kada su čisti.

Samim time, vaš račun za grejanje se uvećava, jer i manji i veći sloj prašine smanjuju toplinsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snagu za čak 25-30 odsto.

Međutim, osim što je prljavi radijator štetan po novčanik, grejanje prljavog radijatora raspršuje prašinu po prostoriji dok se diže zajedno s toplim vazduhom. To je naročito nepovoljna klima za osobe koje pate od alergija na kućnu prašinu, a i pogodna za razvijanje virusa prehlade i gripa.

Zato je veoma važno da svoje radijatore redovno čistite. Spoljašnji deo radijatora možete čistiti tokom cele godine, ali ako planirate temeljno da ga očistite poželjno je da to uradite pre ili nakon sezone grejanja. Uopšteno, jednom do dva puta godišnje je potrebno temeljno da očistite sastav grejanja iznutra i spolja.

Na TikToku je prikazan i jedan jednostavan način čišćenja unutrašnjosti radijatora, pa ga možete isprobati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Najlakši način da očistite radijatore pune prašine

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2024

Preporuka je da radijatore i cijeli sastav temeljno očistite jednom do dva puta godišnje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.