Najbolji način da poboljšate koncentraciju svog deteta je...

Izvor: B92, 13.Avg.2017, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji način da poboljšate koncentraciju svog deteta je...

Opšte je poznato da fizička aktivnost ima višestruko blagotvorno dejstvo na organizam, a isto važi i kada je koncentracija vašeg mališana u pitanju.

Polučasovno vežbanje pre škole pomaže boljoj koncentraciji dece na nastavi, a posebno deci koja pate od poremećaja pažnje i hiperaktivnosti, pokazalo je jedno američko istraživanje.

Vežbanje je naročito pozitivno uticalo na sposobnost koncentracije dečaka i devojčica koji su patili od poremećaja pažnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i hiperaktivnosti (ADHD), i oni su u školi, posle vežbanja, bolje čitali i sabirali.

Čak i kod kuće, deca su bila mirnija od one koja nisu vežbala, što je pozitivno delovalo i na roditelje.

Istraživanjem, koje su sproveli državni univerziteti Mičigen i Vermont, bilo je obuhvaćeno oko 200 učenika osnovnih škola u periodu od 12 nedelja.

Oni su se u istraživanju pretežno bavili decom koja su pokazivala znakove poremećaja pažnje i hiperaktivnosti, poput teškoće sa praćenjem nastave, promene raspoloženja i teškoća u socijalnim kontaktima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.