Najbolja PRIRODNA PREVENCIJA za TROMBOZU! Napitak od ove BILJKE pun je vitamina, jača IMUNITET i detoksikuje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2021, 20:19

Najbolja PRIRODNA PREVENCIJA za TROMBOZU! Napitak od ove BILJKE pun je vitamina, jača IMUNITET i detoksikuje!

Veoma je zdrav!

Ova zdrava namirnica bogata je vitaminima C, B i K, kao i mineralnim solima! Osim što ga volimo u skoro svakoj salati i često dodajemo kuvanim jelima, paradajz je veoma korisna namirnica i prirodni lek za mnoge tegobe. Bogat vitaminima C,B i K, kao i mineralnim solima (kalijum, natrijum, magnezijum, kalcijua, gvožđa) svakako spada u zdravu hranu.

Takođe i sok od paradajza može poboljšati vaše zdravlje na nekoliko načina. Likopen, koji se nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u paradajzu, pruža zaštitu od nastanka arteroskleroze, infarkta srca i poboljšava celokupno stanje organizma.

Lekovita svojstva soka od paradajza ogledaju se u tome što reguliše metabolizam, jača otpornost i izbacuje suvišnu tečnost iz organizma, snižava krvni pritisak (ukoliko se ne posoli), popravlja krvnu sliku, reguliše varenje, pozitivno deluje na bolesti jetre, pankreasa i protiv reume.

Naučna istraživanja su pokazala i da sok od paradajza sprečava trombozu. Pogotovo kod osoba sa dijabetesom tipa 2, kod kojih je povećan rizik od nastanka tromba. Kako je ova pojava najčešći uzročnik infarkta srca i mozga, preporučuje im se konzumiranje soka od paradajza, s tim što je potrebno istovremeno smanjiti unos natrijuma.

Srčani bolesnici bi, iz istog razloga, trebalo da konzumiraju sok od paradajza, kao i zbog visokog sadržaja kalijuma. Preporuka za uzimanje soka je najmanje 2 dl sveže pripremljenog napitka svakog dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.