NIJE TREBALO DA RODIM DETE! Novopečena majka zapanjila izjavom: TREBA MI VREME ZA SEBE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2023, 19:56

"NIJE TREBALO DA RODIM DETE!" Novopečena majka zapanjila izjavom: "TREBA MI VREME ZA SEBE!"

Mislite li da je ovo sebično?

Jedna novopečena majka nedavno je na jednom svetskom portalu roditelja širom sveta napisala kako je, tek sada kada je rodila svoju ćerku shvatila koliko roditeljstvo zapravo može biti teško, te se, kaže, ne može rešiti osećaja da nije ni trebala da ima dete.

Anonimna majka tvrdi da svoju 10-mesečnu ćerku voli "više od svega na svetu", međutim naprosto ne može da prestane da misli o mirnom životu koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << imala pre deteta, te bi se rado vratila u te dane. Priznala je i da je vrlo introvertna osoba i da joj jako teško pada da se odrekne vremena koje je pre imala samo za sebe, a koje sada koristi kako bi se posvetila detetu.

"Stalno brinem da će joj se nešto loše dogoditi. Ona je ljupko, bistro, srećno, slatko i prilično nezavisno dete ali ja se jednostavno ne mogu rešiti osećaja da je prevelika briga i da žalim što sam je rodila", napisala je mama u naknadno obrisanom postu, pa dodala:

"Samo želim da se vratim svom starom životu. Imala sam tih, miran i neuzbudljiv život, i to mi se sviđalo."

A onda je opisala šta joj najviše nedostaje iz života pre deteta.

"Ja sam vrlo introvertna osoba i uvek sam bila srećna sama sa sobom, radeći od kuće, gledajući Netflix uveče, uživajući u prirodi i eventualno odlasku van na večeru i na odmor s vremena na vreme", piše novopečena majka i dodaje kako ne voli roditeljstvo jer se oseća zarobljenom zbog konstantnog osećaja odgovornosti i brige o drugom biću koje je potpuno zavisno od nje.

Isto tako, kaže, nedostaju joj bezbrižni dani u kojima je mogla jednostavno samo da odmara, da ne radi ništa i da se opusti bez brige.

Svoju objavu ova žena završila je pitanjem koje je postavila drugim roditeljima; da li misle da će zauvek žaliti zbog svoje odluke da postane majka ili će doći vreme kada će početi da uživa u roditeljstvu - kada joj ćerka bude starija.

Iako je verovala da će biti puno osuđujućih komentara, mnogi su se potrudili da joj odgovorima priznaju da su se na početku i sami slično osećali, napominjući joj kako sigurno dolazi bolje vreme za nju i njenu ćerku.

"Postaje mnogo lakše kada deca progovore i kada možeš da komuniciraš sa njima. Neće biti tako zauvek, obećavam ti","Biće bolje. Ignoriši svakoga ko voli da ti kaže drugačije jer u početku je teško", "Osećala sam sve te stvari kao i ti, ne brini", "Mislim da nije toliko u pitanju beba koliko tugovanje za tvojim starim životom", priznali su joj neki.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.