NIJE TO ŠTO MISLITE: Zašto svi trenutno pričaju o RICINUSOVOM ULJU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2020, 19:01

NIJE TO ŠTO MISLITE: Zašto svi trenutno pričaju o RICINUSOVOM ULJU!

Evo šta kažu eksperti!

Sigurno ste već čuli za benefite ricinusovom uljem za kosu. Već dugo ono je poznato kao čudotvorno ulje bogato vitaminima koji će sprečiti iritaciju folikule dlake, obezbediti sjaj i promovisati rast kose, trepavica i obrva.

Zapravo, na tržištu postoji solidna ponuda ricinusovog ulja za negu kose već godinama i samo malo traženja po guglu, naićićete na gomilu pozitivnih iskustava sa ovim uljem.

Ali šta je sa kožom? Zar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne bi smo trebali takvo ulje da nanosimo u obilnim količinama i na kožu, kada je toliko dobro? Evo šta kažu eksperti.

Ovo ulje se dobila presovanjem semenki iz Ricinus Communis biljke koja prirodno raste u istočnoj Africi, Indiji i regiji oko Sredozemnog mora. Po teksturi ono je dosta gušće od ostalih ulja koja se često upotrebljavaju u kozmetičke i medicinske svrhe poput kokosovog i arganovog, ali je i mnogo bogatije Vitaminom E i masnim kiselinama.

Ricinusovo ulje ima snažna antimikrobna i protivupalna dejstva što ga čini moćnim u borbi protiv bubuljica, nečistoća i upala na koži. Čak i ozbiljnijih problema sa aknama, kaže jedna doktorka. Upravo zbog toga, oni sa dermatitisom, ekcemima, rozaceom ili psorijazom mogu imati puno uspeha u poboljšanju stanja uz pomoć ovog ulja.

Takođe, jako dugo zadržava kožu lica i tela glatkom i nahranjenom a stimuliše i proizvodnju kolagena.

Ricinusovo ulje je bezbedno za sve! Međutim, najbolje ga je koristiti umereno, kao i većinu proizvoda sa aktivnim sastojcima u kozmetici. Preporuka je da se u trudnoći izbegava jer može podstaknuti raniji porođaj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.