NEMAM PARE ZA PILETINU, PA ĆERKU HRANIM CVRČCIMA! Majka 18-mesečne devojčice zapanjila ispovešću! Sameljem ih u palačinku, pa i ne primeti šta jede!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2023, 18:43

"NEMAM PARE ZA PILETINU, PA ĆERKU HRANIM CVRČCIMA!" Majka 18-mesečne devojčice zapanjila ispovešću! "Sameljem ih u palačinku, pa i ne primeti šta jede!"

Da li biste se usudili da ovako nešto praktikujete?

Jedna majka, avanturističkog nepca, odlučila je da stane na kraj visokim troškovima za život, uvođenjem insekata u obroke svoje 18-mesečne ćerke.

Naime, tokom svoje karijere, pesnikinja Tifani Lig iz Amerike, jela je sve od prženih tarantulinih nogu do škorpiona na štapiću, a najviše je uživala u večeri cvrčaka i mrava tokom svojih putovanja Vijetnamom i Tajlandom. Ipak, sada je otišla >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korak dalje, te je ovakav tip obroka rešila da prenese na svoju ćerku za koju tvrdi da uživa u novoj vrsti hrane.

Nakon što je rodila ćerku, Tifani je otkrila da joj je nedeljna nabavka namirnica skočila sa 165 evra na 200 evra, te je odlučila da smanji troškove tako što je počela da ubacuje crve u obroke svoje ćerke.

- Zamenila sam skupe proteine poput govedine, piletine i svinjetine jeftinim cvrčcima - rekla je Tifani koja sada hrani svoju devojčicu grickalicama od cvrčka, proteinom od cvrčka u prahu i celim pečenim cvrčcima, kupujući ih u prodavnicama zdrave hrane.

Prema Tifani, njena ćerka uživa u njima, pa kaže da sada štedi dosta više, trošeći od 100 do 130 evra nedeljno na kupovinu namirnica.

Takođe, otkrila je da su se njenoj ćerki svidele grickalice od cvrčka, za koje tvrdi da podsećaju na čips, te da nije primetila malu razliku u teksturi. Međutim, nije baš bila toliko oduševljena celim pečenim cvrčcima, koji joj se nisu svideli na prvi pogled.

- Kad sam izvadila jednog iz vrećice, prestrašila sam se. Mogla sam videti njihove male glavice, prsa i trbuščiće skupljene zajedno. Ne želim to priznati, ali bilo mi je odvratno dodirivati ih. Srećom, kontrolirala sam izraze lica, pustila svoju ćerku da baci pogled u vrećicu i zgrabi jednog cvrčka za sebe. Bez okolevanja je zagrizla, ali ostatak je odmah bacila na pod. Odmahnula je glavom i rekla da joj se ne sviđa - priznala je ona.

Ali, ova je majka imala više uspeha kada se setila da sakrije mlevene cvrčke u palačinke. Iako su se u testu videle crne mrlje, čini se da 18-mesečno dete nije previše smetala ta promena.

- Uzela je veliki zalogaj i tražila još. Kada sam i sama probala, zapravo sam shvatila zašto joj se toliko svidelo – uopšte se nije primećivalo da su cvrčci u palačinkama. Jedina razlika je bila u tome što su imale blago orašasti ukus - rekla je ova snalažljiva majka koja je kasnije tog dana odlučila da pospe prah od cvrčaka u testeninu sa sirom, što je njena ćerka opet jela sa uživanjem.

Ubuduće, Tifani se nada da će u porodične ručkove uvesti više hranjivih insekata, uključujući mrave, skakavce i crve, za koje kaže da su odličan izvor proteina i cinka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.