NE USPEVATE DA SMANJITE KILOGRAME? Evo koji MINERAL vam nedostaje u organizmu i kako da ga nadoknadite!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2021, 13:53

NE USPEVATE DA SMANJITE KILOGRAME? Evo koji MINERAL vam nedostaje u organizmu i kako da ga nadoknadite!

Obzirom da ga naš organizam ne proizvodi sam, potrebno je da ga dodatno unosimo sami

Hrom je važan mineral koji se u organizmu nalazi u malim količinama, ali ga telo mora imati da bi funkcionisalo pravilno.  .

Iako je hrom rasprostranjen u hrani, loša ishrana često može rezultirati njegovim nedostatkom. Većina ljudi, zbog ishrane koja se bazira isključivo na rafinisanim namirnicama, ne unosi dovoljne količine hroma u organizam. Iz tog razloga smatra se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je najbolje unositi ga putem suplemenata.

Njegove osnovne funkcije su održavanje normalnog nivoa glukoze u krvi, te njegov nedostatak često dovodi do dijabetesa, doprinosi normalnom metabolizmu masti, ugljenih hidrata i proteina, pravilnom energetskom metabolizmu i reguliše apetit.

Važnost hroma se posebno ističe kod regulacije šećera u krvi i mnoge studije pokazuju da je broj obolelih od dijabetesa manji u sredinama gde se unosi veća količna hroma.

Takođe je važna povezanost sa smanjenjem rizika od gojaznosti i pozitivno uticanje na manji unos hrane.

Biomedicinski istraživački centar je uradio studiju koja je otkrila da grupa žena, koja je uzimala suplementaciju hroma svakodnevno, doživele su smanjen nivo gladi i pad telesne težine.

Hrom se najviše preporučuje dijabetičarima, kao dodatak postojećoj terapiji propisanoj od lekara, zatim gojaznim osobama, srčanim bolesnicima u fazi oporavka posle infarkta, kao i osobama koje imaju problem sa policističnim jajnicima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.