NE RADITE OVO: Ove navike pogoršavaju prehladu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NE RADITE OVO: Ove navike pogoršavaju prehladu!

Samo prolongirate.

Prehlada ne bi trebalada traje duže od dve nedelje ukoliko vodite računa o sebi na pravi način. Ukoliko se ponašate neodgovorno, ovo stanje može da potraje znatno duže.

Ove greške verovatno pravite, a niste ni svesni koliko odmažu u ovom periodu:

Ukoliko se ne pridržavate saveta lekara i ne odležite taj period kada ste prehlađeni samo ćete prolongirati ovo stanje. Lekari se slažu da je ovo uobičajena greška koju mnogi pacijenti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čine. Ignorisanje prehlade samo produžava period bolesti.

Rano uočavanje simptoma i odlazak kod lekara može znatno da smanji trajanje ovog neprijatnog stanja.

Jedino ukoliko imate bakterijsku infekciju, antibiotici su neophodini. U svim ostali slučajevima oni vam neće biti potrebni. Virusi ne reaguju na njih, a uzimanjem ovih lekova bez potrebe ćete stvoriti imunitet.

Ukoliko je reč o prehladi rešite je lekovima koji su njima i namenjeni.

Kada nas napadnu virusi ili grip, normalna pojav je i umor. U ovom periodu kvalitetan san i odmor su od presudnog značaja. Spavanje pomaže telu da se odbrani i lakše oporavi od bakterija.

Ukoliko ste pušač bilo bi dobro da se suzdržite od konzumiranja cigareta u ovom periodu, jer one pogoršavaju simptome gripa i prehlade. Takođe se preporučuje izbegavanje zadimljenih prostorija.

Zabluda je da treba biti fizički neaktivan tokom prehlade. Vežbanjem se telo brže oslobađa bakterija. Ukoliko niste u stanju da odradite ceo trening dobrodošla je i lagana šetnja od 15 minuta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.