NE BACAJTE KORU POMORANDŽE: Nutricionista SAVETUJE kako da je iskoristite, PUNA je DRAGOCENIH sastojaka

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2022, 23:14

NE BACAJTE KORU POMORANDŽE: Nutricionista SAVETUJE kako da je iskoristite, PUNA je DRAGOCENIH sastojaka

Pre toga je dobro operite!

Nutricionistkinja i dijetetičarka Frensis Lardžman objasnila je da mnogi od nas bacaju koru pomorandže jer ne znaju šta se sve u njoj nalazi.

Kora pomorandže sadrži hesperidin, polifenol koji štiti naš organizam od bolesti, dok se u citrusnom ulju kojeg najviše ima u kori nalazi limonen, antiupalni nutrijent koji naročito štiti našu kožu.

Da biste iskoristili svaki deo pomorandže, ona savetuje da napravite oranžadu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Isecite pomorandžu na kolutove i ubacite je u bokal vode, dobićete osvežavajuće i zdravo piće.

- Ako samo iscedite pomorandžu a koru bacite, ove dragocene sastojke nećete iskoristiti - upozorila je ona.

Koru možete i sitno narendati u voćnu salatu, musli ili jogurt kako biste doručku osvežili ukus, i uneli sve ove zdrave sastojke kore.

Naravno, pomorandžu dobro operite pre pravljenja ovog pića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.