NE BACAJTE KORU OD POMORANŽE! Evo kako možete da je upotrebite, ZATEŽE KOŽU, puna je VITAMINA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2019, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NE BACAJTE KORU OD POMORANŽE! Evo kako možete da je upotrebite, ZATEŽE KOŽU, puna je VITAMINA!

Morate ovo da probate!

Ne bacajte koru od pomorandže jer ih možete iskoristiti na nekoliko načina. Stavite na nekoliko mesta po sobi za lep i svež miris, zimi je dobro da ih stavite na radijatore i miris će biti jači.

Sama kora pomorandže je odlična za lepotu i veoma je zdrava. Sadrži dosta vitamina, vlakna i dosta drugih sastojaka. Jača imunitet, vitamin C pomaže kod prehlade, otvara apetit i podstiče varenje. Pomorandžina kora je odlična protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kašlja, ima pozitivno dejstvo prilikom čišćenja pluća. Sadrži antioksidante koju pomažu u smanjivanju nivoa holesterola u krvi, štiti srce. Ima antibakterijsko svojstvo.

Žvakanjem kore od pomorandže, pomoćiće vam da imate lep zadah. Radite to češće i videćete rezultate. Jača zube i kosti jer kora od pomorandže sadrži 2 puta više kalcijuma nego sama voćka. Ako je konzumirate svaki dan imaćete veom jak imunitet, rešićete se prehlada, umora i glavobolja. Sa korom možete i da izbelite zube. Jednostavno istrljajte zube sa korom i to radite svaki dan.

Pomorandžina kora je idealna ako želite lepu i zategnutu kožu. Tokom tuširanja utrljajte koru na vašu kožu i na taj način ćete učiniti da vam koža izgleda savršeno. Ovaj postupak morate ponavljati svako veče i to nekoliko meseci, i tada ćete videti kvalitetne rezultate.

Vrlo bitno da znate je da ukoliko imate problema sa astmom, u tom slučaju izbegavajte koru od pomorandže. Velika količina kalcijuma u kori može da pokrene napad astme. To može da se desi ako se konzumira velika količina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.