NAJZDRAVIJA PITA KOJU MOŽETE DA POJEDETE: Spanać štiti od 9 bolesti, najvažniji za zdravlje dece (RECEPT)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2022, 09:38

NAJZDRAVIJA PITA KOJU MOŽETE DA POJEDETE: Spanać štiti od 9 bolesti, najvažniji za zdravlje dece (RECEPT)

Što se vitamina tiče, obiluje onima iz grupe A, C, E i K, zbog kojih će vam organizam biti zahvalan, a sadrži i sasvim dobru količinu proteina

Postoji namirnica koja može da vam pomogne da sprečite i izlečite anemiju, ublažite simptome astme, povećate nivo kalcijuma u krvi, sprečite osteoporozu, upale, ublažite glavobolje, očistite jetru, ubrzate metabolizam i imate zdravu decu!

U pitanju je kralj zelenih biljaka i Popajeva omiljena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << namirnica - spanać!

Budući da je riznica čitave serije vitamina i minerala, kao i vrlo važnih omega-3 masnih kiselina, što pre spanać uvrstite na jelovnik i to bar dva puta nedeljno! A za početak ove nedelje, možete probati bakin recept za pitu sa spanaćem.

Potrebno je:

Priprema:

Luk i panać iseckati na krupnije pa propržiti da omekša (oko 5-6 minuta).

U to ubaciti malo barenog pirinča (7 minuta).

 Izmešati, posloliti i pobiberiti. List gotove kore raširiti na sto, pouljiti pa dodati drugu koru.

Na nju  stavit dve kašike nadeva pa raširiti po celoj  kori.

Uviti i ređati u podmazani pleh obložen pek papirom. Iseći rolnice na manje rolnice, premazati uljem i peći na 200 stepeni C 30-40 minuta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.