NAJSOČNIJI SLATKIŠ: Posna baklava sa voćem će vas kupiti na prvi zalogaj (RECEPT, VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2021, 09:31

NAJSOČNIJI SLATKIŠ: Posna baklava sa voćem će vas kupiti na prvi zalogaj (RECEPT, VIDEO)

Prste da poližeš

Jedna od onih baklava koje su zapravo jako osvežavajuće. Voće daje kiselkasti šmek, a šećer samo ublažava.

Odlična je i za sve one koji poste.

Potrebnio je: 

Za preliv:

Priprema:

Jabuke i dunje izrendati, dodati jedan vanilin šećer i malo cimeta. Prvu koru premazati uljem, dodati drugu preko nje pa i nju premazati. Na dno staviti jabuke, pa na sredini javluka pritisnuti prstima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << praveći korito.

U korito ubaciti suvo groždje i iceđeno iz ruma i 2 kašike seckanih oraha preko. Čvrsto uviti u rolnicu i ređati u podmazan pleh. Kad se sve utrošilo rolnice, iseći na manje rolate. Premazati uljem. Peći na 200 stepeni C oko 40 min da lepo porumeni.

Dok se baklava peče, napraviti sirup, U šerpicu sipati šećer sipati 100 ml vode, naseći pola limuna na kolutove  i ostaviti da se ušpinuje. Pečenu vruću baklavu preliti vrućim sirupom. Služiti ohlađenu da lepo upije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.