NAJPRLJAVIJA STVAR U KUĆI IMA VIŠE BAKTERIJA OD WC-A: Nalazi se na tvom stolu i NE ISPUŠTAŠ je iz ruku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2021, 09:30

NAJPRLJAVIJA STVAR U KUĆI IMA VIŠE BAKTERIJA OD WC-A: Nalazi se na tvom stolu i NE ISPUŠTAŠ je iz ruku!

Nova analiza pokazala je da je potpuno neočekivana stvar najprljavija u stanu!

Čista kuća je važna ne samo za uživanje u lepoti doma, već i za zdravlje. Na površinama koje svakodnevno dodirujemo nalaze se bakterije, čestice prljavštine i razne druge "gadosti"!

Analiza koju je sprovela kompanija "Cinch", koja se bavi osiguranjem i popravkom kućnih apadata, obuhvatila je skoro 900 učesnika. Uzeti su uzorci sa njihovih radnih površina i stolova, i rezultat će >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vam zgaditi život!

Utvrđeno je da se na kompjuterskom mišu, kao i njegovoj podlozi, nalazi neverovatna količina bakterijskih kolonija. Tačnije, ima ih 3.448 puta više nego na vratima toaleta!

Znate li šta je najprljavije u kupatilu, a šta u kuhinji? Možda ćete se iznenaditi!

Monitori i slušalice takođe su bili zaprepašćujuće prljavi, ali ne toliko koliko miš.

- Ako želite da ga očistite, trebalo bi to da radite najmanje jednom nedeljno. Dobro ocedite vlažnu krpicu i prebrišite ga, a ako želite i dezinfekciono dejstvo, očistite miša mekom krpom navlaženom medicinskim alkoholom - rekla je Beki Rapinčuk, stručnjak za čišćenje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.