NAJLAKŠA VEŽBA ZA RAVAN STOMAK IKADA: Nećete se ni oznojiti, a REZULTATI će vas već za DVE NEDELJE oduševiti

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2022, 04:31

NAJLAKŠA VEŽBA ZA RAVAN STOMAK IKADA: Nećete se ni oznojiti, a REZULTATI će vas već za DVE NEDELJE oduševiti

Topljenje sala sa stomaka ne mora da bude toliko teško

Postoji veoma jednostavna vežba koja će za svega dve nedlje smanjiti stomak.

Za ravan stomak ne morate se mučiti i raditi beskonačan broj "omraženih" trbušnjaka. Naime, pronašli smo najlakšu vežbu za postizanje ravnog srtomaka, a što je najbolje, fitnes stručnjaci tvrde da je i učinkovitija od previše teških trbušnjaka. Tajna ove vežbe koja se naziva isisavanje trbuha ne može biti jednostavnija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << – samo morate pravilno da dišete.

U ovoj vežbi disanjem se aktiviraju i jačaju najdublji abdominalni mišići tako da jednostavno činite kontrakcije, objašnjava Rič Sturla, lični trener u britanskom centru za zdrav život "Results Health & Performance".

Takva tehnika dubokog disanja i "isisavanja" vazduha iz somaka, deo je pilatesa i joge, ali možete je raditi odvojeno od tih vrsta vežbi.

Čim se probudite (idealno bi bilo na prazan želudac i dok ste još u krevetu) lezite na leđa sa savijenim kolenima i stopalima položenim na dušek. Udahnite pa duboko izdahnite i uvucite stomak toliko jako kao da pupak želite "prilepiti" uz kičmu. Što više usučete stomak, to će biti jača kontrakcija i učinkovitost tog pokreta.

Zadržite uvučeni stomak 15 sekundi za početak, a kako napredujete, produžavate trajanje stiska sve do 60 sekundi, uzimajući plitke udisaje prema potrebi.

Ponovite 3 do 5 puta.

Kada ste spremni za težu verziju "isisavanja" trbuha, radite vežbu klečeći na koljenima i dlanovima, sedeći ravno u stolici ili na lopti za pilates.

Nakon određenog vremena vežbanja stomak ćete moći da držite stisnutim dok sedite ili stojite tokom celog dana.

- Ako izvodite li ovu najlakšu vežbu za ravan stomak redovno, zdravo se hranite, te radite i svoj uobičajeni trening, rezultate ćete videti i osetiti već za dve nedelje - kaže Sturla.

U videu pogledajte precizno izvođenje ove jednostavne i lagane vežbe za ravan i čvrst trbuh.

BONUS VIDEO: Jutarnja rutina voditeljke Sanje Kužet - Ovako započinje dan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.