NAJDIRLJIVIJA I NAJSNAŽNIJA SIMBOLIKA! Porodica za sahranu devojčice A.D. odabrala ovaj cvet, krije snažnu simboliku

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2023, 15:09

NAJDIRLJIVIJA I NAJSNAŽNIJA SIMBOLIKA! Porodica za sahranu devojčice A.D. odabrala ovaj cvet, krije snažnu simboliku

Tužna i dirljiva simbolika belih ruža na sahrani

Na beogradskim grobljima danas se sahranjuje četvoro učenika i radnik obezbeđenja koji su stradali u pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar", više o tome čitajte OVDE.

Devojčica A.D. sahranjuje se danas na Novom Bežanijskom groblju u 15:15.

Porodica devojčice za poslednji pozdrav pripremila je bele ruže.

Bele ruže simbol su iskrene i čiste ljubavi. Kako objašnjavaju poznavaoci >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << simbolike cveća, one predstavljaju onu najsnažniju ljubav i ogromno poštovanje i istovremeno su najlepši znak sećanja.

Na Novom groblju sveštenik je održao opelo usnulom anđelu K. M. uz reči koje su potresle sve prisutne na sahrani.

On je zaplakao i rekao da je nedužno stradala devojčica pupoljak ruže koji nije ni procvetao.

- Red je da kažem koju reč kao sveštenik i roditelj. K. je pupoljak ruže koji nije ni procvetao. Danas bi trebalo samo da tugujemo i ćutimo, ali na zlo ne sme da se ćuti - rekao je sveštenik.

- Deca nisu ni osetila život, a nestao je iz njih. Ona nije završila velike škole da se hvalimo njenim uspesima, ali škole treba da budu mesto radosti i susreta đaka. Naša deca su žrtve, potrovaše ih svim i svačim. Nemojmo se stideti suza nad ovim stvorenjem kome je oduzet život. Izgubili smo kompas, u školu može da uđe i sam Đavo, samo da se pominje Bog - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.