NAJBOLJA MARINADA za roštilj - Ovako ćete dobiti SOČNO I UKUSNO MESO, biće vam potrebno nekoliko sastojaka

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2023, 14:02

NAJBOLJA MARINADA za roštilj - Ovako ćete dobiti SOČNO I UKUSNO MESO, biće vam potrebno nekoliko sastojaka

Ukus mesa koje je stajalo u ovoj marinadi će vas oduševiti.

Marinada je tajni sastojak dobro spremljenog i ukusnog mesa, bilo da ga pržite u tiganju, pečete u rerni ili na roštilju.

Ključno je da meso odstoji u pripremljenoj marinadi najmanje dva do tri sata, kako bi upilo sve sastojke i bilo spremno za pečenje. Neki ljudi vole da mariniraju meso cele noći.

Marinada daje mesu sočnu i mekanu teksturu, kao i dobro poznati ukus, a može >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se marinirati bilo koje meso.

Meso posoliti ili uvaljati u suvi začin. U posudu sipati beli luk iseckan na sitno, pa dodati preostale sastojke, crni luk iseckati na kolutiće. Svaki komad mesa, sa obe strane, potopite na kratko u marinadu, i ocediti višak ulja.

Komade poređajte u posudu i preko njih prelijte preostalu marinadu. Prekriti meso folijom i ostaviti u frižideru da se marinira 2-3 sata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.