Muškarci se lepe za punije žene, ali to neće da priznaju – do ovog trenutka...

Izvor: B92, 18.Avg.2023, 19:21

Muškarci se lepe za punije žene, ali to neće da priznaju – do ovog trenutka...

Muškarce u razdoblju teške finansijske krize i stresa više privlače žene s naglašenim oblinama, tvrde naučnici britanskog Univerziteta Westminster.

Oni su u eksperimentalnoj studiji pre nekoliko godina polovinu ispitanika intervjuisali tako da su im postavljali pitanja koja povećavaju nivo stresa, dok su drugi odgovarali na banalna pitanja koja ne podižu nivoe stresa. Nakon toga obe grupe ispitanika pregledali su slike žena od jako mršavih do gojaznih.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Oni muškarci kojima je nakon intervjua bila povećan nivo stresa, preferirali su žene punije figure. Muškarci u nepovoljnim trenucima u životu uvek izabiru "zrelije karakteristike izgleda", objasnila je autorka studije, dr Viren Swami.

"Čini se da je oblik tela važan znak fizičke i psihičke zrelosti", kaže Viren.

Oni koji nisu učestvovali u "stresnom" intervjuu su smatrali privlačnijim mršavije žene, poput Angeline Džoli. Ovo, kažu znanstvenici, objašnjava i činjenicu da se u neciviliziranim kulturama gde većina pripadnika ima manjak resursa za život, obline cene.

Pređašnja studija popularnog časopisa Playboy otkrila je da su u poslednjih 46 godina u recesijsko vreme žene većih oblina češće krasile naslovne strane, nego što je to bilo u vreme ekonomske stabilnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.