Može biti izuzetno ŠTETNA! - Upozorenje nutricioniste! Ovaj KEKS jedete svakodnevno, sadrži jednu veoma opasnu materiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2024, 11:48

"Može biti izuzetno ŠTETNA!" - Upozorenje nutricioniste! Ovaj KEKS jedete svakodnevno, sadrži jednu veoma opasnu materiju

Jedan sastojak sa liste je diskutabilan!
Nutricionista Aleksandra Lišanin kreirala je funkcionalnu ishranu koja je u funkciji lečenja hroničnih bolesti. Ona je za portal Srbija Danas  analizirala deklaraciju keksa koji je najprodavaniji na našem tržištu.
Sastojci koje sadrži, mnogima su pozanti i zdravi, ali se lista sastojaka ne završava na njima. Postoji i nekoliko problematičnih sastojaka, na koje pojedinačno, treba obratiti pažnju.
Sastojci u 100 grama keksa:
Pšenično brašno
Pšenično brašno je klasično belo brašno koje se dobija specijalnom obradom pšeničnog zrna kada se koriste samo delovi iz sredine zrna (endosperm), a odstranjuje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.