Morate da čistite ove stvari svaki dan jer zbog njih vam smrdi u domaćinstvu: Niste ni svesni šta je najgore

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024, 23:56

Morate da čistite ove stvari svaki dan jer zbog njih vam smrdi u domaćinstvu: Niste ni svesni šta je najgore

Higijena je važna, ali posebno je potrebno da ovi delovi budu čisti.

Ne treba biti rob čišćenja večito nezahvalne kuće koja zahteva pažnju, ali o nekim stvarima moramo svakodnevno da vodimo računa.

Ceo život živimo s bakterijama, a previše čišćenja antibakterijskim sredstvima nije dobro rešenje, neke stvari bi trabelo da čistimo na dnevnoj bazi jer se na njima skuplja najviše bakterija.

Možda prvo pomislite prvo na kvaku ili dasku na WC šolji, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali na njima nema toliko bakterija koje mogu da nam naškode koliko ih ima na nekim drugim predmetima.

Kuhinjske krpe

Kuhinjske krpe možda nakon jednog korišćenja još uvek izgledaju čisto, ali su jedna od najprljavijih stvari u kuhinji. Trebalo bi da ih menjamo svaki drugi - treći dan, ali i svaki dan ako imate veliku porodicu i ako krpa prolazi kroz puno ruku.

Radne ploče

Kada pomislite koliko toga tokom dana dolazi u dodir s radnim pločama u kuhinji, jednostavno ne možete da ignorišete činjenicu da su jako prljave. Kako biste ih uvek održali čistim, prebrišite ih dezinfekcijonim maramicama, ali za svaku ploču koristite drugu maramicu da ne bi došlo do prenošenja bakterija s jednog mesta na drugo.

Pločice u kupatilu

Jedini način kojim ćete sprečiti skupljanje plesni i mikroba na pločicama kod tuša ili kade jeste da svakodnevno ih obrišete posle tuširanja.

Sudopera

Posle svakog pranja sudova u sudoperi ostaju naslage prljavrštine koja se sve više i više skupljaju. Istrljajte je kombinacijom sode bikarbone i malo jabukovog sirćeta i u odvode spiajte vrelu vodu.

Sudovi

Nema ništa gore nego ostaviti prljave sudove da danima stoje u sudoperu ili na radnoj ploči. Steknite naviku da ih odmah operete posle jela ili barem istog dan.

Daske za sečenje

Daske, pogotovo plastične, poznati su skupljači bakterija. Uvek koristite posebnu dasku za sečenje hleba, posebnu za meso, a posebnu za druge namirnice kako ne biste prenosili bakterije. Perite ih svakog dana posle korišćenja.

Srbija Danas/Blic/M. Milovanović/Preneo T. M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.