Mogu prerasti u OZBILJNO MEDICINSKO STANJE: Ukoliko ne negujteve veše PETE, možete imati velikih PROBLEMA, uz JEFTIN RECEPT do DEČIJIH stopala

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2023, 20:42

Mogu prerasti u OZBILJNO MEDICINSKO STANJE: Ukoliko ne negujteve veše PETE, možete imati velikih PROBLEMA, uz JEFTIN RECEPT do DEČIJIH stopala

Ponekad pukotine mogu ići duboko u dermis i postati bolne i krvave

Želite da nosite sandale, a ne možete zbog ispucalih peta?

Ispucale pete izgledaju grozno i nimalo ženstveno. Kada dođe lepo vreme svi se bacamo na "letnje čišćenje", pa uklanjamo sve nedostatke koje smo skrivali tokom hladnijih dana. Tražimo način da brzo smršamo, da se rešimo celulita i dovedemo u red sve delove tela koji mogu biti izloženi pogledima.  >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Ali lepota stopala nije jedini razlog da pozabavite njihovim doterivanjem i lečenjem. Ukoliko to ne uradite, one mogu postati i vrlo bolan i neugodan problem.

Ispucale pete su znak nedostatka nege stopala, a ne samo preterano izlaganje ili nedostatak vlage. Medicinski, ispucale pete se opisuju kao ragade (pukotine na petama).

Pukotine peta su uvek linearno napukle rane i obično utiču na stepen zahvaćenosti površnog sloja kože (epidermisa). Ponekad to može ići duboko u dermis i postati bolno. Suva koža koja okružuje pete, uzrokuje pucanje i pukotine na petama. Ispucale pete javljaju se i zbog nedostatka cinka i omega-3 masnih kiselina.

U svakom slučaju napukle pete nisu opasne, osim ako su pukotine duboke i imaju tendenciju da postanu bolne i koža počne krvariti. To bi moglo dovesti do infekcije, a takve situacije se mogu izbeći naročito kod osoba koji već boluju od nekih hroničnih bolesti kao što su dijabetes ili oslabljen imuni sistem usled starosti ili neke druge bolesti, jer može biti usporeno dejstvo tretmana ispucalih peta.

Poseban problem je što se u ovakvim pukotinama sakuplja se prljavština, pa pete ne izgledaju samo bolesno, nego povrh svega deluju i prljavo.

Kako se rešiti ovog problema?

Iako na prvu mislite da vam je potreban poseban alat za uklanjanje mrtve kože sa peta, varate se, dovoljno je nešto što si imate u kupatilu.

Naime, za sanaciju otvrdle kože biće vam potrebna pasta za zube i malo šećera.

U plastičnoj posudi pomešajte jednu supenu kašiku paste za zube i jednu kašiku kristalnog šećera. Umešahjte smesu dok ne bude homogena, a zatim dodajte kašiku maslinovog ulja. 

Upotrebite staru četkicu za zube da nanesete smešu na pete. Natrljajte smesu na celu nogu, a potom je uvijte u aluminijumsku foliju i držite nekoliko minuta. Folija će pomoći da se brže upiju svi vitamini iz maslinovog ulja i da koža omekša.

Ponavljajte proces jednom nedeljno naredna tri meseca i vaše pete će se podmladiti - biće opet kao kad ste bili deca. U videu ispod pogledajte ceo proces.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.