Moć zamrznutog limuna: Niste ni svesni šta sve leči!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2020, 10:32

Moć zamrznutog limuna: Niste ni svesni šta sve leči!

Ovo su razlozi zašto i vi treba da zamrznete ovo citrusno voće!

Limun je prepun vitamina C i ima brojne zdravstvene prednosti za organizam. Ali, najzdravija varijanta jeste smrznuti limun, i to konzumiranje zajedno sa korom, jer je ona zapravo najzdraviji deo ovog cutrusnog voća. Limunova kora reguliše krvni pritisak, ima antidepresivno delovanje i tera teskobu, stres i razdražljivost. Osim toga, alkalizuje telo i reguliše pH vrednost krvi.

Ali, limun ne može dugo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da traje, te ako ga ne iskoristimo na vreme, počinje da truli. Postoji trik da preduhitrimo taj proces, te uvek imamo ovaj citrus kad god nam je potreban.

Stavljanjem limuna u zamrzivač, kasnije ćete koristi ne samo plod, već i koricu koja nam uvek daje fin ukus u desertima. Još jedna dobra stvar kod smrzavanja limuna je i to što ćete ga tako lakše moći koristiti.

Smrznuti limun JE puno više moćniji od hemoterapije u borbi protiv raka, pokazalo je istraživanje Univerziteta Stanford. Studija je pokazala da snažni nutrijenti u kori limuna mogu da unište ćelije raka kod 12 vrsta raka, uključujući i neke od najsmrtonosnijih – prostate, debelog creva, gušterače i pluća.

Proces nije komplikovan, ali važno je da pratite određene korake kako bi rezultat bio što bolji.

- Izaberite limun koji nema mekane delove i tamne mrlje po sebi.

- Prvo operite plod s vodom, a ako imate voćni deterdžent, možete i s njim.

- Druga opcija je da pomešate vodu i sirće, a to je efikasan način za uklanjanje pesticida.

- Pripremite kesice za zamrzavanje koje na sebi imaju zatvarač.

Limun možete zamrznuti ceo, narendani, limunov sok, naseckani limun na kriške i koricu od limuna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.