Mislite da znate sa koliko ste muškaraca spavali – grešite!

Izvor: Savršena.com, 24.Sep.2015, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mislite da znate sa koliko ste muškaraca spavali – grešite!

Nedavno se na internetu pojavio novi servis koji vam pokazuje da šanse da dobijete klamidiju, herpes ili druge seksualno prenosive bolesti nisu tako male koliko ste vi možda mislili i da vam je broj seksualnih partnera zapravo mnogo veći od realnog.
Poput lošeg trača, i seksualno prenosive bolesti se brzo i daleko šire. Mislite da ste bezbedni samo zato što znate istoriju vašeg sadašnjeg partnera? Ovaj kalkulator indirektnog broja seksualnih partnera će vam dokazati suprotno. Kreirala >> Pročitaj celu vest na sajtu Savršena.com << ga je britanska onlajn farmaceutska kuća i on dokazuje da ne samo da treba da brinete zbog svih ljudi sa kojima ste vi bili intimni, već i zbog svih onih sa kojima su vaši parteri bili, zatim sledeći, sve do šestog stepena.

Prema ovom kalkulatoru, ako ste imali samo jednog partnera u 20-im je kao da ste indirektno spavali da 479.201 osobom. A prema nekim najnovijim istraživanjima, 70% žena ima od dva do četiri partnera tokom života, što znači da ste između 20 i 34 godine spavali sa čak milion i po partnera! Naravno indirektno, ali sve to neverovatno povećava rizike od seksualno prenosivih bolesti. Kalkulator je isprva i napravljen da mi ljudima, naročito mladima, ukazao na rizike nebezbednog seksa i kako se lako mogu dobiti i herpes i klamidija ako se ne koristi kondom. Međutim, čak i sa njim, neke bolesti se mogu javiti, a već ste možda i nosilac seskualno prenosive bolesti, a da nemate nikakvih simptoma.

Ali nemojte još uvek da ludite i zareknete se na večn celibat. Doktori koji stoje iza projekta samo žele da informišu ljude da vode računa o svom zrdavlju i ne upuštaju se u nesigurne seksualne veze, a naročito da idu kod lekara i testiraju se redovno. Najvažnije je ipak na kraju apsolutno uvek koristiti kondome, kao i dobro se upoznati sa partnerom i porazgovarati sa njim o seksu pre nego što se prepustite strastima.
Ovaj kalkulator funkcioniše po Milgramovoj teoriji šest stepeni razdvojenosti, koja kaže kako bi bilo koje dve osobe međusobno mogle da dođu u kontakt preko šest drugih ljudi. OVDE proverite koliko ste zaista partnera imali do sada u životu – sigurno ćete ostati šokirani rezultatom.
Izvor: Shape.com

Nastavak na Savršena.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Savršena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Savršena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.